Законопроект спрямований на посилення безпеки дітей, що особливо актуально в умовах російської агресії.  Законопроект вносить зміни до Законів України "Про основи національної безпеки України" та "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" щодо захисту прав дітей. Насамперед, законопроект додає до визначення національної безпеки такий термін як «своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних та потенційних загроз національним інтересам у сфері охорони дитинства».

 Це буде мати  безпосередній вплив на діяльність Збройних Сил України та допоможе захисту прав дитини, зокрема у зоні проведення антитерористичної операції.

Також законопроект додає до засад внутрішньої політики у соціальній сфері додані норми щодо забезпечення доступним житлом багатодітних сімей та підтримки сімей, які усиновили дітей, взяли дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, на виховання в свої сім’ї.

 

Прикінцевими положеннями законопроекту Кабінету Міністрів України доручено:

 

під час опрацювання проекту закону про Державний бюджет України на 2018 рік передбачити суттєве підвищення розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років та для дітей віком від 6 до 18 років;

до 1 січня 2018 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо покращення соціального захисту сімей з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям.

Відповідний законопроект був зареєстрований під реєстраційним номером 3579.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

09 серпня 2023 11:45
06 грудня 2019 10:08
29 листопада 2017 16:26
11 березня 2016 16:25