У Комітеті з питань з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбулася зустріч народних депутатів України з почесним президентом політичної групи Європейської народної партії в Парламентській Асамблеї Ради Європи, депутатом Палати депутатів Італії Лукою Джузеппе Волонте.

 

У заході, зокрема, взяли участь перший заступник голови Комітету з питань бюджету Оксана Калетник та голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім'ї та дитинства Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Жук.

Під час зустрічі було обговорено досвід політичного та громадського захисту сім’ї та традиційних цінностей в сучасній Європі. Учасники заходу обмінялися думками щодо захисту сімейних цінностей, напрацювання конкретних рекомендацій для України, які, за словами народних депутатів, будуть корисні напередодні Саміту Східно-європейського партнерства у Вільнюсі.

Як зазначив Л.Дж.Волонте, «проти насадження антиродинної політики повинні спільно боротися представники різних країн». Він також наголосив, що «небезпечні для суспільства зміни в законодавстві, зазвичай, починаються з введення заборони дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації».  

М.Жук у своєму виступі сказав, зокрема, що «як православна країна ми маємо об’єднуватися з усіма силами, які протистоять нав’язуванню антихристиянських поглядів на відносини між статями та інститут сім’ї».

Він також проінформував учасників робочої зустрічі про заходи, які вживаються Верховною Радою та урядом країни щодо захисту традиційних сімейних цінностей в Україні. Зокрема, триває робота з доопрацювання проекту закону про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення (так звана «Гаазька конвенція») (реєстр. № 0014) в частині заборони усиновлення українських дітей-сиріт одностатевими парами, як це передбачено національним законодавством України.

Народний депутат також звернув увагу присутніх на те, що сьогодні в українському парламенті знаходиться на розгляді проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні (реєстр. № 2342). За словами М.Жука, найбільш дискусійною є норма цього документа стосовно доповнення до статті 21 Кодексу законів про працю України, згідно з якою в Україні має забезпечуватися рівність трудових прав усіх громадян незалежно, також і від сексуальної орієнтації. «Така законодавча пропозиція не знаходить однозначного сприйняття в українському суспільстві, громадська думка щодо цього питання дуже поляризована, про що свідчать численні звернення, які надходять як до народних депутатів України, так і на адресу керівництва парламенту»,- сказав М.Жук.

Посол Всесвітнього Конгресу Сімей до Європейських структур Павло Парфентьєв зосередив увагу присутніх на проблемах, пов'язаних з антидискримінаційними нормами в законодавстві різних країн, і зазначив, що захист сім'ї повинен стати абсолютним пріоритетом для всіх країн у міжнародних відносинах.

За підсумками обговорення учасники зустрічі наголосили на необхідності об’єднання зусиль усіх політичних та громадських організацій для захисту родин, сімейних цінностей, а також протидії ідеологіям, направленим на їх руйнацію.

Фото надано Інформаційним управлінням Апарату Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34