Члени Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму провели зустріч з Генеральним секретарем Всесвітньої туристичної організації (ВТО) Талебом Ріфаї та регіональним директором по Європі Всесвітньої туристичної організації Ізабель Гаран‘ї

 

Голова Комітету підкреслив, що Україна є членом ВТО з 1997 року. Наголосив, що членство України у Всесвітній туристичній організації значно підвищило імідж і авторитет нашої держави у туристичному співтоваристві, створило передумови подальшого розвитку національного туризму відповідно до тенденцій світового туристичного ринку із залученням до інформаційної мережі, прогресивних технологій, інвестиційних пропозицій, системи професійної підготовки, наукових досліджень, передових надбань найбільш розвинутих туристичних держав світу, відкрило нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці з країнами-членами на всіх рівнях – двосторонньому, багатосторонньому, регіональному.

А.Палатний зауважив, що Україна – унікальна країна. Наша держава з її багатовіковими традиціями, самобутньою культурною спадщиною, гостинністю народу має потужний туристичний потенціал. Ми пишаємося своїм минулим, своєю історією, здобутками  та історичними цінностями. Україна впевненими кроками йде в Європу і для нас є безцінним досвід Всесвітньої туристичної організації, яка вже більше сорока років є провідною міжнародною організацією в сфері туризму. Також А.Палатний звернувся з проханням до Генерального секретаря Всесвітньої туристичної організації Талеба Ріфаї про надання консультативної допомоги щодо законодавчого забезпечення для залучення інвестицій в туристичну галузь та необхідних змін до податкового законодавства.

Т.Ріфаї звернув увагу, що він вдруге, за останній рік, відвідує Україну. Це говорить про те, що Україна, як туристична держава, має унікальні перспективи на майбутнє. Також він підкреслив, що розвиток сільського туризму повинен мати пріоритетне значення для держави, тому що в Україні є всі умови для розвитку саме цього виду туризму, а це, в свою чергу, призведе до створення нових робочих місць, особливо для молоді. Значну увагу він приділив спрощенню візового режиму  для країн, які мають візовий режим з Україною,  повітряному сполученню та оподаткуванню.

Секретар комітету Ігор Янків у виступі підкреслив, що успішне проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року, а також різних змагань світового значення, зокрема, запланованого Чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році, дасть великий поштовх і досвід для розвитку туризму в Україні. Голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Іван Бушко розповів про розвиток сільського туризму в Україні, зокрема, в західних областях.

В кінці зустрічі Талеба Ріфаї підкреслив, що він готовий надати технічну і політичну підтримку, як Комітету Верховної Ради України так і Україні в цілому. Запросив до штаб-квартири ВТО в Іспанії для зустрічі з фахівцями, експертами туристичної сфери і на власні очі побачити успіхи в туристичній сфері однієї з найуспішніших туристичних країн.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34