Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму 23 квітня 2013 року на виїзному засіданні (м.Алушта, АР Крим) розглянув питання про дотримання вимог законодавства щодо забезпечення діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл всіх форм власності в Автономній Республіці Крим.

Голова Комітету А.Палатний звернув увагу, що саме дитячо-юнацькі спортивні школи забезпечують підготовку резерву спортсменів для спорту вищих досягнень, а також залучають чималу кількість  дітей до заняття спортом, що сприяє їх здоровому розвитку. Однак, на сьогодні гострою проблемою  для ДЮСШ є проблеми: фінансування, оплата  комунальних послуг за тарифами промислових підприємств.

 А.Палатний зауважив, що на сьогодні на навчально-тренувальну роботу виділяється 26 копійок на день та 1,5 грн. в рік на придбання обладнання на одного учня. Хіба при таких умовах ми можемо говорити  про здоровий спосіб життя наших дітей та молоді.

Члени Комітету відвідали Кримське вище училище олімпійського резерву (с.Краснолісся), ДЮСШ «Олімпієць» (м.Алушта), Алуштинський спортивний клуб «Барс» та подарували учням зазначених закладів футбольні та баскетбольні м’ячі, боксерські печатки та інший спортивний інвентар.

На засіданні Комітету було прийнято рішення рекомендувати Кабінету Міністрів України при підготовці проекту Закону про внесення змін до Закону України про Державного бюджету на 2013 рік передбачити збільшення видатків на зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл всіх типів, забезпечення проведення навчально-спортивної роботи на належному рівні, харчування учнів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю за встановленими нормами; внести до Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо формування єдиної системи фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл; вирішити питання щодо сплати  дитячо-юнацькими спортивними школами, іншими спортивними закладами комунальних послуг за тарифами для пільгових категорій населення.

Раді міністрів АР Крим та Верховній Раді  АР Крим  рекомендувати розробити відповідні заходи для зміцнення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких шкіл усіх типів;  розглянути стан дотримання вимог Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо розвитку дитячо-юнацького спорту та затвердити відповідні заходи з подальшого поліпшення фізкультурно-оздоровчої, спортивно-масової роботи, зміцнення навчально-спортивної, матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких шкіл.

Також депутати взяли участь в засіданні Оргкомітету з підготовки та проведення ІІІ Всеукраїнської спартакіади серед депутатів Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад, яка відбудеться з 27 травня по 1 червня 2013 року.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34