128 народних депутатів України об’єдналися заради підтримки Олімпійського руху та спорту в Україні

 

17 липня 2013 року в Олімпійському домі відбулася презентація Міжфракційного депутатського об’єднання «Підтримка Олімпійського руху та спорту України», яке представляли співголови об’єднання Артур Палатний (фракція політичної партії «УДАР»), Володимир Продівус (фракція Партії регіонів), Андрій Павелко (фракція ВО «Батьківщина»), Олексій Кайда (фракція ВО «Свобода»), Олександр Присяжнюк (фракція Комуністичної партії України), а також член об’єднання Ігор Янків (фракція ВО «Свобода»).

Під час виступу на презентації Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний зауважив, що 128 народних депутатів України, які представляють усі фракції парламенту, об’єдналися заради  підтримки Олімпійського руху та спорту в Україні.

«Розвиток фізичної культури і спорту – це найпростіший та найефективніший засіб виховання здорових дітей та молодих громадян. Ми зобов’язані повернути дітей з вулиць на спортивні майданчики та секції. Насамперед необхідно підтримати дитячо-юнацький спорт, що є базою для розвитку олімпійського руху і спорту вищих досягнень та формує здоровий спосіб життя дітей та юнаків», - наголосив Артур Палатний». 

Голова парламентського комітету зазначив, що одним з дійових шляхів вирішення питання пошуку додаткових джерел фінансування спортивної сфери є спрямування на потреби спорту частки відрахувань від проведення державної спортивної лотереї та частки надходжень від акцизних зборів з реалізації тютюнової та алкогольної продукції. «Горілчані та тютюнові компанії, які заробляють на погіршенні здоров’я людей, зобов’язані відраховувати частину своїх прибутків на відновлення здоров’я громадян, насамперед через заняття фізичною культурою і спортом», - вважає народний депутат України.

Всі учасники презентації особливу увагу приділили необхідності висвітлення спортивних заходів провідними телевізійними каналами. Проте, на сьогодні всі телеканали скасували навіть показ спортивних новин, натомість реклама лікеро-горілчаних напоїв та тютюнових засобів заполонили телевізійні екрани. Тому це питання необхідно також вирішувати на державному рівні.

Артур Палатний зазначив, що Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, маючи в своєму складі представників всіх фракцій парламенту, одноголосно приймає всі рішення щодо розвитку фізичної культури і спорту, підтримки молоді, сімей з дітьми. Тому голова парламентського комітету впевнений, що і створене депутатське об’єднання буде діяти в цьому ж напрямку і у тісній співпраці з Національним олімпійським комітетом, Міністерством молоді та спорту України зможе забезпечити виконання складних завдань розвитку олімпійського руху та спорту в нашій державі.

У презентації також взяли участь Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін та Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Вони відзначили важливість створення міжфракційного парламентського об’єднання, яке здатне вирішити багато важливих питань задля подальшого розвитку спорту й олімпійського руху, в тому числі й щодо проведення в Україні зимових Олімпійських ігор-2022.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34