Денис Силантьєв: «Створення Експертної ради з питань фізичної культури та спорту при Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму сприятиме більш ефективній роботі щодо реалізації законодавчої  ініціативи з  врахуванням громадської думки та побудови конструктивного діалогу між владою, бізнесом та громадськістю, що буде запорукою ефективної реалізації державної політики в сфері фізичної культури та спорту».

 

 

Заступник Голови Комітету Денис Силантьєв відкрив перше засідання Експертної ради з питань фізичної культури та спорту. Були розглянуті організаційні питання. Головою Експертної ради  було обрано Першого проректора Національного університету фізичного виховання і спорту України Мирослава Дутчака, заступником Голови  Експертної ради - Сергія Тимофєєва та секретарем Експертної ради -  Голову Ради Федерації роботодавців в сфері туризму України Тетяну Тимошенко.

На засіданні Експертної ради окрема увага була приділена обговоренню Дорожньої карти реформ у сфері фізичної культури і спорту. Члени Експертної ради запропонували перед початком проведення пілотного проекту щодо провадження Дорожньої карти спочатку провести теоретичний експеримент, під час якого розрахувати, яким чином національна федерація буде використовувати державні кошти, які вона буде безпосередньо отримувати з Державного бюджету України.

Зокрема, в рамках теоретичного експерименту можна отримати відповідь на питання, як федерація буде співпрацювати з Державною казначейською службою, як буде фінансувати спортивні змагання в умовах постійної затримки виділення бюджетних коштів, у тому числі,  яким чином можна буде придбати  авіаквитки. Члени Експертної ради вважають, що проведення теоретичного експерименту сприятиме якісному реформуванню державної політики у сфері фізичної культури і спорту.

 

З метою збереження спортивного потенціалу країни Експертною радою було запропоновано Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту  та туризму звернутися до Міністерства оборони України щодо визначення механізму бронювання тренерів вищої категорії на їх посадах. Члени Експертної ради вважають, що робота цих тренерів сприятиме не тільки здобуттю нових перемог українських спортсменів на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи, але й призведе до посилення обороноздатності України через популяризацію фізичної культури спорту серед  дітей та молоді.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34