Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

 

Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заснована Верховною Радою України 22 травня 2003 року.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України № 840-IV від 22 травня 2003 року «Про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування  присуджується особам і молодіжним громадським організаціям, які активно сприяли процесам державотворення, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних результатів у вирішенні соціальних і правових питань.

Щороку присуджується десять премій, грошова частина яких становить п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожна.

Премія присуджується особам - громадянам України віком до 35 років молодіжним та, як виняток, дитячим громадським організаціям Верховною Радою України. Премія повторно не присуджується.

Клопотання про присудження Премії подається до Комітету Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму центральними органами виконавчої влади, Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами, всеукраїнськими молодіжними громадськими організаціями щорічно до 1 вересня.

До клопотання додаються відомості про досягнення особи або молодіжної громадської організації, які заслуговують на відзначення Премією.

Подання про присудження Премії вноситься до Верховної Ради України Комітетом Верховної Ради України з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму.

 

Постанова Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2004 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2005 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2008 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2010 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2011 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2012 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2013 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Постанова Верховної Ради України «Про присудження у 2014 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

 

Проект Постанови про присудження у 2015 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Премія Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування*”