Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

 

 м. Київ

 

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Петренко О.М., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Відсутні: Бакулін Є.М.

Запрошені: Жданов І.О. – Міністр молоді та спорту України; Баженков Є.В. – заступник Міністра молоді та спорту України; Лебедєв Ю.І. начальник управління у складі Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України; Вовк В.С. – заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики; Пустоляков Є.Д. – старший офіцер відділу військового права Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України; Суліма О.В. – начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України;  Шейкіна-Гладунова Т.В. –  головний економіст-фінансист Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України; Юзич Ю.П. – заступник голови Молодіжної організації «Пласт – Національна скаутська організація»; Черниш-Гулевська А. – директор Українського форуму благодійників; Жигун Л. – координатор Українського форуму благодійників; Бондар І. – віце-президент ВАМС «Альтертатива - В»; Шимчук А.– експерт УНЦПД; Дехтяр І. – представник від агенції «Волонтери ООН».

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей), (реєстр. № 2067),  поданий Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Томенком М.В., Силантьєвим Д.О. 

2. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту), (реєстр. № 2068),  поданий Величковичем М.Р., Томенком М.В., Палатним А.Л., Силантьєвим Д.О. 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання).

4. Про затвердження Положення про Експертну раду з питань туризму і курортів при Комітетові Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

1.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про  внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей), (реєстр. № 2067),  поданий Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Томенком М.В., Силантьєвим Д.О. 

Палатний А.Л. доповів, що законопроект є дуже важливим для українського суспільства та сприятиме нормальному функціонуванню дитячо-юнацьких спортивних шкіл в Україні та покращенню здоров’я українських дітей. Для досягнення вказаної мети законопроектом пропонується відновити у Законі України «Про фізичну культуру і спорт» норми, що були скасовані 28 грудня 2014 року.

Палатний А.Л. надав слово Жданову І.О., Міністру молоді та спорту України. Жданов І.О. зазначив, що Міністерство молоді та спорту підтримує законопроект в цілому.

Палатний А.Л. надав слово Вовку В.С., заступнику директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України. Вовк В.С. зазначив, що Міністерство соціальної політики підтримує законопроект.

 

Ухвалили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей), (реєстр. № 2067),  поданий Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Томенком М.В., Силантьєвим Д.О., в першому читанні та прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету визначити Голову Комітету Палатного Артура Леонідовича.

 

Голосували: «За» – 5; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

2.

 

Слухали:  Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту), (реєстр. № 2068),  поданий Величковичем М.Р., Томенком М.В., Палатним А.Л., Силантьєвим Д.О. 

Палатний А.Л. доповів, що законопроектом пропонується повернути  пільги щодо щодо плати за землю, які були передбачені статтею 282 попередньої редакції Податкового кодексу України, на заповідники, національні природні парки, дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України, дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади,  заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок бюджетних коштів; та підприємствам та організаціям, за земельні ділянки, що використовуються для всеукраїнських, міжнародних змагань та тренувань збірних команд України, підготовки військовослужбовців, а також звільнити будівлі зазначених організацій та підприємств від податку на нерухоме майно.

Палатний А.Л. надав слово Жданову І.О., Міністру молоді та спорту України. Жданов І.О. зазначив, що Міністерство молоді та спорту підтримує законопроект.

В обговоренні взяли участь: Силантьєв Д.О. – заступник Голови Комітету; Баженков Є.В. – заступник Міністра молоді та спорту України; Пустоляков Є.Д. – старший офіцер відділу військового права Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України.

 

Ухвалили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту), (реєстр. № 2068),  поданий Величковичем М.Р., Томенком М.В., Палатним А.Л., Силантьєвим Д.О. в першому читанні та прийняти його за основу.

2. Рішення Комітету направити до  Комітету з питань податкової та митної політики.

          Голосували: «За» – 5; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

3.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання).

Палатний А.Л. зазначив, що до 9 лютого ц.р. в Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму надходили поправки до порівняльної таблиці до проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання).

В ході обговорення даного законопроекту Палатний А.Л. доручив секретаріату Комітету разом з народними депутатами України розглянути всі поправки до законопроекту порівняльної таблиці і розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання) перенести на наступне засідання Комітету.

 

В обговоренні взяли участь: Жданов І.О. – Міністр молоді та спорту України; Величкович М.Р. – Перший заступник Голови Комітету; Романова А.А. – Секретар Комітету; Молоканов Ю.А. – заступник зав. секретаріату Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; Жданов І.О. – Міністр молоді та спорту України; Баженков Є.В. – заступник Міністра молоді та спорту України; Пустоляков Є.Д. – старший офіцер відділу військового права Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України; Суліма О.В. – начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України; Шейкіна-Гладунова Т.В. – головний економіст-фінансист Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України; Черниш-Гулевська А. – директор Українського форуму благодійників.

 

Ухвалили:

 

1. Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання) на наступне засідання Комітету.

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

4.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про затвердження Положення про Експертну раду з питань туризму і курортів при Комітетові Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Палатний А.Л. надав слово Романовій А.А., Секретарю Комітету. Романова А.А. запропонувала членам Комітету ознайомитися з Положенням про Експертну раду з питань туризму і курортів та надати свої пропозиції до 20 лютого ц.р.

 

Ухвалили:

 

1. Взяти за основу Положення про  Експертну раду з питань туризму і курортів при Комітетові Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

2. Запропонувати членам Комітету внести до Положення про Експертну раду свої пропозиції до 20 лютого ц.р. та доручити Секретарю Комітету Романовій А.А. доопрацювати Положення у робочому порядку з урахуванням зазначених пропозицій.

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                    А.ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                                                                                                                                                                                 А.РОМАНОВА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09