Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту

 

 ПРОТОКОЛ №  2

 

9      грудня             14

 

 м. Київ

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Петренко О.М., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Запрошені: Жданов І.О. – Міністр молоді та спорту України; Розенко П.В. –  Міністр соціальної політики України; Вишняк А.В. –  перший заступник Міністра молоді та спорту України; Мовчан М.П. – заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Уманець Н.Д. – заступник Міністра молоді та спорту України; Підгрушна О.М. – заступник Міністра молоді та спорту України; Гоцул І.Є. – заступник Міністра молоді та спорту Україникерівник апарату; Митрофанський С.В. – радник Міністра молоді та спорту України; Рисухін Л.І. – голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»; Філіпішина А.А. – представник Уповноваженого Верховної Ради України з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності; Гордієнко В.Р. – перший заступник Голови Державного агентства України з туризму та курортів; Мироненко Р.А. – директор Департаменту економіки та фінансів Міністерства молоді та спорту України; Дорофеєв М.Ю. – начальник юридичного управління Міністерства молоді та спорту України; Коляда В.С. –  заступник директора Департаменту молодіжної політики – начальник відділу сприяння зайнятості молоді Міністерства молоді та спорту України; Колбаса Р.С. – директор  Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України; Фаримець О.О. – заступник директора Департменту сімейної та генденої політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України; Кулеба М.М. – начальник служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації; Гоменюк Р.І. – начальник відділу по зв’язкам  з громадськістю та ЗМІ Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Щодо співробітництва Комітету з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством соціальної політики України та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

2. Про пропозиції щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування за 2014 рік.

3. Проект Постанови про внесення змін до Постанов Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» та «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».


1.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про співробітництво Комітету з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством соціальної політики України та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

Палатний А.Л. наголосив, що Комітет має на меті налагодити тісне співробітництво з Міністерством молоді та спорту України, Міністерством соціальної політики України та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву у питаннях стратегічного розвитку відповідних сферах, законотворчому процесі, забезпеченні контролю за дотриманням законодавства. Також зазначив, що у сучасних умовах важливо посилити патріотичне виховання молоді, домогтися використання коштів за призначенням, які виділяються на державні молодіжні програми, на вирішення реальних проблем молоді. Необхідно також продовжувати підтримку молодіжного житлового будівництва. І, безумовно, особливу увагу звернув на питання державної підтримки сімей з дітьми, насамперед, переселенців з Донецької та Луганської областей.

Палатний А.Л. надав слово Жданову І.О. –   Міністру молоді та спорту України. Ігор Олександрович зазначив, що одним з пріоритетів є спільна розробка Концепції молодіжної політики. Також  актуальними є програми з національно-патріотичного виховання молоді.

Палатний А.Л. надав слово Розенку П.В. –  Міністру соціальної політики України. Міністр наголосив, що особисто буде представляти на засіданнях Комітету все, що буде стосуватися питань сімейної політики. Також дав доручення своїм заступникам налагодити тісну співпрацю з Комітетом.

В обговоренні взяли участь: Рисухін Л.І. –  Голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Гордієнко В.Р. – перший заступник Голови Державного агентства України з туризму та курортів, Колбаса Р.С. – директор  Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України.

 

2.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Постанови про присудження у 2014 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Палатний А.Л. зазначив, що відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» (№ 840-ІV від 22 травня 2003 року) Комітет здійснив відбір десяти кандидатур з різних областей на присудження Премії, серед яких є депутати місцевих рад, міський голова, учасник АТО, активісти Майдану.  Кандидати на присудження Премії досягли значних результатів в становленні та розвитку молодіжного руху в Україні, здійснили особисті вагомі внески щодо  розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування у відповідних регіонах країни, брали участь у підготовці законопроектів. Комітет двічі розглядав пропозиції щодо присудження Премії, але, на жаль, Верховна Рада України сьомого скликання не встигла їх проголосувати, тому пропоную довіритися попередньому складу Комітету, який ретельно підійшов до відбору кандидатів, погодитися з його пропозиціями та ще раз внести це питання до сесійної зали.

В обговоренні взяли участь всі члени Комітету.

 

Ухвалили:

 

1. Затвердити пропозиції обласних рад та всеукраїнських молодіжних громадських організацій щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

2. Доручити членам Комітету внести відповідний проект Постанови на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

3. Доповідачем з цього питання визначити Голову Комітету Палатного Артура Леонідовича.

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

3.

 

Слухали:  Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Постанов Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» та «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».

Палатний А.Л. зазначив, що при формуванні комітетів Верховної Ради України з назви нашого Комітету було вилучено слово «туризм». Голова Комітету наголосив, що саме внутрішній туризм може залучити до України нових туристів, дати нові робочі місця та надходження до Державного бюджету. Тому збереження слова «туризм» у назві Комітету буде позитивним сигналом для туристичного бізнесу.

Крім того, оскільки, Комітет багато уваги приділяє організації оздоровлення та відпочинку дітей, Артур Леонідович запропонував додати ці питання до предметів відання Комітету.

В обговоренні взяли участь всі члени Комітету.

 

Ухвалили:

 

1. Направити пропозиції щодо зміни назви Комітету та доповнення до предметів відання Комітету: «питання оздоровлення та відпочинку дітей» в Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                             А.ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                                                                                                                                                                                         А.РОМАНОВА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09