Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

                         

 

12            серпня     14

 

 

 

 

 

 м. Київ

 

Головуючий: Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: Величкович М.Р., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Відсутні: Петренко О.М., Бакулін Є.М.

Запрошені: Ярошенко В.С. – заступник Міністра соціальної політики України; Хохленков І.О. – директор Департаменту організації оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України; Баженков Є.В. – Голова ФСТ «Спартак»; Мендусь О.П. – Голова ФСТ «Колос»; Корж В.П. – перший заступник Голови ФСТ «Динамо» України; Грабовецький М.М. – перший заступник Голови ФСТ "Україна"; Дмитрук С.В. – начальник  управління  фінансів Державного  управління  справами; Капустін С.В. – директор державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек»; Слободянюк Д.П. – заступник начальника управління охорони здоровя та санаторно-курортних закладів Державного  управління  справами; Перепелиця М.А. – начальник відділу фінансів засобів масової інформації та централізованих заходів Міністерства фінансів України.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про звернення громадської організації «Федерація спортивного права України» щодо діяльності посадових осіб Міністерства молоді та спорту України.

2. Проект Постанови про невідкладні заходи щодо державної підтримки державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек", (р. № 3515), н.д. Палатний А.Л., Величкович М.Р., Спориш І.Д., Романова А.А.

3. Про фінансування фізкультурно-спортивних товариств.

1.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про звернення громадської організації «Федерація спортивного права України» щодо діяльності посадових осіб Міністерства молоді та спорту України.

Палатний А.Л. зазначив, що за дорученням Голови Верховної Ради України до Комітету надійшло звернення громадської організації «Федерація спортивного права України».

Палатний А.Л. надав слово Гоцулу Ігору Євгенійовичу – першому заступнику Міністра молоді та спорту України. Гоцул І.Є. зазначив, що вищевказана організація не є представником спортивної громадськості і людина, що підписала звернення пропрацювала деякий час у федерації плавання та була звільнена з ганьбою. Також, провівши перевірку фактів, жодна з претензій не підтвердилася.

 

Ухвалили:

 

1. Поінформувати Голову Верховної Ради України та федерацію спортивного права України про результати розгляду звернення.

 

Голосували: «За» - 5; «Проти» - 0; «Утрималось» - 0.

 

2.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про проект Постанови про невідкладні заходи щодо державної підтримки державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек", (р. № 3515), поданий народними депутатами Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Споришем І.Д. та Романовою А.А.

Палатний А.Л. зазначив, що розробка проекту Постанови викликана критичною ситуацією, що склалася навколо діяльності державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на  тимчасово анексованій території Автономної Республіки Крим, оскільки зазначений заклад не може функціонувати та оздоровлювати дітей в умовах окупації.

Поданим проектом Постанови запропоновано Уряду разом з Державним управлінням справами розробити та здійснити заходи для відновлення діяльності державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на матеріальній базі державного підприємства «Санаторний комплекс «Пуща-Озерна».

Крім того, запропоновано передбачити на 2016 рік цільові видатки на відновлення матеріально-технічної бази та облаштування державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» та забезпечити цілорічне оздоровлення дітей у центрі, для чого передбачити у проектах законів України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та наступні роки асигнування на придбання безоплатних або пільгових путівок для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. На 2016 рік ця сума складає 21 млн 684 тис. гривень.

Палатний А.Л. надав слово Ярошенку В.С. – заступнику Міністра соціальної політики України. Ярошенко В.С. зазначив, що Міністерство соціальної політики України підтримує проект Постанови, (р. № 3515), із зауваженнями.

Міністерство соціальної політики України пропонує третій абзац пункту 1 проекту акта викласти у наступній редакції: «передбачити  Державному управлінню справами на 2016 рік видатки у сумі 21 684,4 тис. грн. на відновлення матеріально-технічної бази та облаштування державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек», в тому числі 10 865,5 тис. грн. – на проведення реконструкції приміщень, придбання меблів, форм для дітей тощо.

У четвертому абзаці змінити слова «безоплатних або пільгових путівок» на слова «безоплатних путівок або путівок з частковою оплатою».

У пятому абзаці виключити слово «невідкладно» та замінити цифри «2016-2021» на «2017-2021», оскільки видатки на розвиток дитячого центру на 2016 рік будуть передбачені проектом постанови, а програма розроблятиметься терміном на пять років.

 Палатний А.Л. надав слово Перепелиці М.А. – начальнику відділу фінансів засобів масової інформації та централізованих заходів Міністерства фінансів України. Перепелиця М.А. зазначила, що неварто зазначати конкретні цифри у зазначеному проекті Постанови.

Палатний А.Л. надав слово Дмитруку В.М. – начальнику управління фінансів Державного управління справами. Дмитрук В.М. зазначив, що зазначення цифр в проекті Постанови є необхідним. Також Державне управління справами підтримує проект Постанови.

В обговоренні взяли участь: Хохленков І.О. – директор Департаменту організації оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України; Капустін С.В. – директор державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек».

 

Ухвалили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти проект Постанови про невідкладні заходи щодо державної підтримки державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (р. № 3515),  за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити Голову Комітету
Палатного А.Л.

 

Голосували: «За» - 5; «Проти» - 0; «Утрималось» - 0.




3.

 

Слухали: Голову Комітету Палатного А.Л. про фінансування фізкультурно-спортивних товариств.

         Палатний А.Л. зауважив, що незважаючи на проголошену децентралізацію, де значні видатки передаються у регіони, наша конструктивна розмова допоможе напрацювати правильне рішення стосовно фінансування фізкультурно-спортивних товариств, утримання яких, у всі попередні роки брала на себе держава.

Палатний А.Л. надав слово Коржу В.П. – першому заступнику Голови ФСТ «Динамо» України. Корж В.П. зазначив, що в цей час, як ніколи, потрібно не забувати про фінансування спортивної галузі. Також є неприпустимою оптимізація дитячо-юнацьких спортивних шкіл, або, іншими словами, їх закриття. Також всі фізкультурно-спортивні товариста просять про захист спортивної галузі та матеріально-технічної бази фізкультурно-спортивних товариств та про збереження фінансування на 2016 рік.

        Палатний А.Л. надав слово Баженкову Є.В. – Голові ФСТ «Спартак». Баженков Є.В. підтримав позицію Коржа В.П.

         Палатний А.Л. надав слово Мендусю О.П. – Голові ФСТ «Колос». Мендусь О.П. зазначив, що є необхідність на рівні Міністерства молоді та спорту України, заслухати інформацію щодо виконання Постанови КМУ
№ 254 від 31 березня 2015 року «Про затвердження Порядку та умов надання в 2015 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які до 2015 року отримували підтримку з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності».

 

         Ухвалили:

        

         1.  Звернутися до облдержадміністрацій  та зацікавлених міністерств (Міністерство фінансів, Міністерство молоді та спорту) з проханням: –  врегулювати питання фінансування фізкультурно-спортивних товариств та підпорядкованих їм дитячо-юнацьких шкіл та осередків.

        

Голосували: «За» - 4; «Проти» - 0; «Утрималось» - 1.

 

 

 

 

          Голова Комітету                               А.Палатний

 

 

Секретар Комітету                                             А.Романова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09