СТЕНОГРАМА

засідання Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики,

спорту та туризму від 14 липня 2015 року

 

Веде засідання Голова Комітету ПАЛАТНИЙ А.Л.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, шановні присутні! Розпочинаємо засідання  нашого комітету. Немає зауважень чи пропозицій? Немає. Дякую.

Список  запрошених на засідання нашого комітету 14 липня 2015 року: працівник Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини, начальник Управління з питань дотримання  прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Філіпішина Оксана  Анатолівна. Поближче можете присаджуватися;  

Ремінь Олега Миколаївна – керівник секретаріату Уповноваженого Президента України  з прав дитини;

Хохленков Іван Олексійович – директор департаменту організації оздоровлення та санаторно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України;

Білий Анатолій Іванович – заступник директора департаменту молодіжної політики, начальник  відділу підтримки молодіжних та дитячих громадських об'єднань Міністерства молоді та  спорту України; 

Перепилиця Марина Анатолівна (Марина Анатолівна, ви тут, бачу) – начальник відділу  фінансів засобів масової інформації та централізованих заходів департаменту фінансів освіти, науки, культури та засобів  масової інформації Міністерства фінансів України; 

Ліхицька Тетяна Володимирівна (ви тут) – головний спеціаліст сектору захисту прав дитини Міністерство соціальної політики України;

Древаль  Віктор Юрійович (ви тут) – заступник директору департаменту організації оздоровлення та санітарно-курортного лікування Міністерства соціальної політики України.

Шановні колеги, переходимо до питання порядку денного, а саме  пропонується  (ми його першим поставимо), пропонується розглянути проект  Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про  державну підтримку та  особливості  функціонування дитячих центрів: "Артек" і "Молода гвардія" щодо зміни призначення земельної ділянки (реєстраційний номер 2293-а) поданий  народними депутатами України: Палатним, Величковичем, Споришем.    

Хочу всім нам нагадати, що  наш комітет є головний  з цього питання.   Слово надається автору законопроекту голові підкомітету з питань молодіжної політики, сім'ї та дитинства Споришу Івану Дмитровичу.  Будь ласка.

 

СПОРИШ І.Д.  Шановні присутні, я думаю, що… ми дане питання вже розглядали. Ми були… наш комітет виїздив, в "Молодій гвардії" був, ми бачили всі ці проблеми. Ми знаємо прекрасно, що все-таки "Молода гвардія" повинна, дійсно, функціонувати і оздоровляти  наших дітей, тому в цьому питанні в зв'язку з тим, що все-таки з метою прийняття законопроекту  є належне оформлення державним підприємством "Молода гвардія" права постійного користування закріпленою земельною ділянкою.

Зараз трошки це ускладнено тому, що землі "Молодої гвардії" не відносяться до природно-заповідного фонду земель державного значення на відміну від земель "Артеку". Тому проектом акту пропонується розширити призначення  земельної ділянки, на якій розташований молодіжний центр в "Молода гвардія",  додавши до земель природно-заповідного фонду ще землі рекреаційного призначення.

Я …… на підкомітеті ми пропонуємо рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому.  Я думаю, в цьому ми, дійсно, зможемо, щоб все-таки  наша в "Молода гвардія" була, вже все було узаконено, і землі, і вони змогли надавати, дійсно, більше послуг нашим дітям  в  оздоровленні.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Іван  Дмитрович. Це, дійсно, дуже серйозне питання, тому що в "Молода гвардія" – це такий дуже легендарний, я не побоюся цього слова, санітарно-курортний захід, і тому ці документи от такого  заходу ми, на жаль, тимчасово сьогодні "Артек" у нас перемістився в Закарпаття…

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. (Не чути)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. А, в Київській області? (Шум у залі) Ану розкажіть, будь ласка.

 

______________.  Я можу розказати…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Ні, ні. Я вам зараз надам слово.

Тому я вважаю, що це питання треба нам допомогти і на рівні законодавчих ініціатив ми, я думаю, все опрацюємо і зробимо.

Від Міністерства соціальної політики слово надається директору департаменту  організації оздоровлення та санітарно-курортного лікування Хохленкову Івану Олексійовичу. Будь ласка.

 

ХОХЛЕНКОВ І.О. Дякую, Артур Леонідович.

Шановні народні депутати, я дуже коротко хочу сказати, просто подякувати всім персонально і комітету в цілому  за оперативну підтримку нашої ініціативи, ініціативи "Молодої гвардії" і міністерства, що так оперативно розглядається це питання на засіданні комітету. Звичайно, ми  підтримуємо ту редакцію, яка запропонована.

Що стосується  "Артека", хотів би сказати, що печатка "Міжнародний дитячий центр "Артек" знаходиться в "Артеці",  який розташований  в Пуще-Озерной. Це Пуща-Водиця, 14 лінія, Пуща-Озерна на території санаторію Четвертого управління Державного управління справами. Перша зміна була близько  70 дітей, друга зміна  зараз буде більше  100 дітей, яка  починається. І на третю  зміну планується десь близько  200 дітей.

Звичайно, ви всі розумієте, щоб  цей "Артек" почав працювати як треба, треба вносити  пропозиції до бюджету. Закон ніхто не відміняв, там все це залишилося, що держава викуповує 90 відсотків  путівок в "Артеці" і 100 процентів путівок в "Молоду гвардію".  Зараз  у Державному управлінні справами ми  цим займаємося, щоб подати пропозиції до бюджету на наступний рік. Я просто хочу нагадати, що коли у нас  в  2013 році Міністерство   фінансів, звичайно, скасувало….  цю цифру,  це було  близько 70 мільйонів  гривень виділялося з державного бюджету на "Артек". Звичайно тут буде   менше, тут  планується,  щоб кожну  зміну у цьому "Артеку" відпочивало  500 дітей, тобто  6 тисяч дітей в цілому на рік. Але зараз  Державне управління   справами  теж для довідки займається тим, щоб забрати є такий унікальний класний заклад відпочинку "Славутич"  у  Київській області. Якщо вдасться його  забрати і продати теж до Державного управління справами, то ця кількість дітей виросте близько до  12 тисяч.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую Іван  Олексійович.

Я думаю, що ми повернемося. І я впевнений, що в державі знайдуться  гроші для "Артека" тимчасово переміщеного, який сьогодні в Київській області.

Я думаю, що питання зрозуміле, я думаю, що питання ми вже… Якщо… ми бистро відреагували, я думаю, що, Іван Олексійович, ми повинні  бистро це і винести в зал Верховної Ради  і проголосувати. Я думаю, що підтримка всіх фракцій буде з цього питання.

Тому пропонується, перше, рекомендувати Верховній Раді  України розглянути цей законопроект у першому читанні та прийняти його за основу та в цілому.

І друге, співдоповідачем від нашого комітету  визначити голову підкомітету, народного  депутата України Спориша Івана Дмитровича.

Прошу голосувати.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно.

Зараз до п'ятого питання перейдемо…

Шановні колеги, пропонується, переходимо до наступного питання, розглянути  проект Закону про внесення змін до податкового  кодексу України щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту, реєстраційний номер цього законопроекту 2068, поданий народними депутатами України, членами нашого комітету, і не тільки нашого комітету, Палатним, Величковичем, Силантьєвим і Томенком Миколою Володимировичем.

Слово надається автору законопроекту народному депутату України заступнику голови комітету, голові підкомітету з питань фізичної культури і спорту Силаньєву Денису Олеговичу. Будь ласка.

 

СИЛАНТЬЄВ Д.О. Уважаемые коллеги, уважаемые присутні!

Я так самоотверженно отстаивал, в общем-то, этот законопроект и эти поправки, которые у нас были в соответствии с ним на Комитете налогов и льгот. В общем-то, мы сошлись в чем? В том, что мы убираем, с членами Комитета  налогов и льгот, в том, что мы убираем те поправки, которые дублировались в законопроекте 1850-1 и то, что мы добавляем в пунктах, которые регламентируют перечень объектов и санаторно-курортного и оздоровительных учреждений и физкультурно-спортивного направления, в конце мы добавляем, что они "визначаються переліком Кабінету Міністрів"… "утверджуються Кабінетом Міністрів України".

На сегодняшний день есть понимание уже у комитета этого вопроса, что он важный, нужно его принимать. Но у них еще есть претензии к тому, что нужно более правильно выписать эти поправки. Потому что как им кажется, как они думают, они не подразумевают, что именно вот… Перелік этих физкультурно-спортивных споруд физкультурно-спортивного направления… Будут иметь льготы, в том числе и… Чтобы  они имели льготы вот эти как их… Фитнес клубы, и там…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Комерційні підприємства.

 

СИЛАНТЬЄВ Д.О. …ауны и там еще какие-то оздоровительные, не оздоровительные, а развлекательные центры, вот.

Поэтому я сейчас… Буду они  мне  дали возможность там контакты, поговорить  с представителем Фискальной службы, чтобы мы вместе с ними выписали правильно…  Эти законопроекты, вернее, эти поправки может, разделили их на два пункта. Вот чтобы отдельно там… Выписать  физкультурно-спортивное направление, отдельно выписать те земли, которые принадлежат этим профсоюзам, вот, и тому подобное. То есть, чтобы их потом во-втором чтении… при рассмотрении во  втором чтении комитет поддержал и проголосовал. 

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Денис Олегович,  від Міністерства соціальної політики  України слово надається  директору департаменту  організації оздоровлення та санітарно-курортного лікування Хохленкову Івану Олексійовичу. Будь ласка.

 

ХОХЛЕНКОВ І.О.   Дякую, Артур Леонідович.

Безумовно, ми підтримуємо законопроект. Є маленьке дуже зауваження, що категорія оздоровчі заклади потребує редагування оскільки відповідно до статті  1  Закону України "Про оздоровлення  та відпочинок дітей" заклад призначений для оздоровлення та  відпочинку дітей і має визначення: "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку",  це не суттєво. Тобто …

 

СИЛАНТЬЄВ Д.О. …дитячих санаторно-курортних та дитячих оздоровчих закладів…

 

ХОХЛЕНКОВ І.О. Дитячих закладах оздоровлення та  відпочинку, Денис Олегович. Это в законе в нашем основном про оздоровлення та відпочинок, я залишу, так.

Редакційно.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Давайте ці редакційні речі внесемо, так. Я думаю вони не важливі  внесемо їх.

 

СИЛАНТЬЄВ Д.О. …чтобы это было понятно, что это детский, перед словом  "оздоровчі та дитячі"…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Добре.

 

ХОХЛЕНКОВ І.О. І друге, Артур Леонідович. Хотілось би просто порадитись. Ми вносимо цю пропозицію. Я дуже коротко теж хотів би сказати, що ну наприклад, у сфері управління Мінсоцполітики чотири санаторно-курортних заклади які надають послуги ветеранам війни, інвалідам. Утримуються ці заклади виключно  за рахунок Державного бюджету. Тобто Мінсоцполітики у нас… відповідно до розділу ХІІІ Податкового кодексу України, які зміни були прийняті,  земельні ділянки, які знаходяться на балансі санаторно-курортних закладів з 1 січня оподатковуються. З 1 січня згідно з цим законом.

І я просто хочу, ну по-перше, не була закладені  кошти, ніхто не очікував цього, тобто  певні проблеми. Великі проблеми. І тільки наші санаторії повинні щорічно з Державного бюджету сплачувати податки до місцевого бюджету у сумі, от ми порахували в цьому році, це понад 1 мільйон.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ваша пропозиція.

 

ХОХЛЕНКОВ І.О. Тобто ми пропнуємо. І я розумію, що  це, Денису  Олеговичу будет еще больше головной боли,  все ж таки  додати до 266… 2.2 пункт 262 статті 266: "а також санаторні, курортні заклади для ветеранів війни та інвалідів, що фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету". Якщо можна розглянути ці пропозиції. Тому що ну, дійсно… (Шум у залі)

Ну оскільки ми  розглядаємо, ми… основний комітет ваш, я ж і кажу, то хотіли порадитися. Звичайно, ми на Комітеті соціальної політики теж будемо пропонувати цю поправку, коли буде розглядатися.

 

СИЛАНТЬЄВ Д.О. (Мікрофон вимкнено) Давайте я поговорю с ………… социальной службы. Я аккуратно спрошу, можно ли включить…

 

_______________. Добре.

 

_______________. Але мені видається… Я перепрошую, але мені видається, що  тут трохи воно випадає поза межі даного  закону. (Шум у залі)

Тому що у нас чітко є.. ну він прописаний в напрямку цього. А те, що ви пропонуєте, воно дуже потрібно, але воно  виходить поза межі даного закону. (Шум у залі)

 

 ______________. У нас 4 санаторії для ветеранів війни: "Перемога", "Батьківщина", "Слава" і "Салют", які розташовані: Трускавець, Київ, Миргород і Одеса.

 

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. (Не чути) 

 

_______________.  Так, почали учасники бойових дій заїжджати в ці санаторії. Пане ……….., почали вже. Тобто, звичайно, щоб отримати путівку, треба стати на чергу, і в нас… "Батьківщина". Да. В кожному санаторії вже були учасники бойових дій, але це окрема тема.

 

_______________. Я перепрошую, але воно виходить поза межі компетенції нашого комітету. Тому, думаю, що це більш правильніше  буде…

 

_______________.  Знамається…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Іван Олексійович, безумовно, дивіться, ми з цього питання… це питання цього законопроекту, ми не є головні. Ми даємо свої висновки, ми даємо свої рекомендації і відправляємо його до Комітету митної політики. Так? До Южаніної.

А те питання, яке ви підняли, це питання більш ветеранів, інвалідів комітету, які Олександр Юрійович Третьяков очолює.

 

_______________. Я просто оголосив, щоб знали члени комітету, що є…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Ні, це  є питання, але ж буде некоректно і це ж буде невірно, якщо ми будемо це питання приймати. Воно все рівно буде виноситись на цей комітет. Тому…

 

_______________.  Тільки зауваження щодо редакції, "дитячий заклад оздоровлення та відпочинку".

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Добре. Із зауваженнями щодо редакції пропонується рекомендувати Верховної Ради України з зауваженнями щодо редакції розглянути законопроект у  першому читанні та прийняти його за основу та в цілому. Подождите, ні! Перепрошую! Перепрошую-перепрошую!

Пропонується із зауваженнями щодо редакції рекомендувати Верховній Раді  України прийняти цей законопроект у першому читанні за основу. Це перше. І направити рішення до Комітету з питань  податкової та митної політики.

Прошу голосувати.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно.

Трошки перескочили з питання. Зараз ми повернемося до питання. Добре, дякую!

Повертаємось до першого питання. Шановні колеги, пропонується розглянути проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо врахування відомостей про соціальний супровід сім'ї особи при захисті у судовому порядку сімейних прав та інтересів(реєстраційний номер  2190) (це друге читання). Комітет головний з цього питання. На засідання  виноситься, шановні колеги, порівняльна таблиця всім вам роздана з врахуванням  пропозицій, які надійшли від народних депутатів України. Пропоную кожну  правку розглянути та проголосувати окремо.

Від Уповноваженого  Верховної Ради  України з прав людини  слово надається представнику Уповноваженого Філіпішиній Оксані Анатоліївні. Да, давайте, будь ласка. Ми зараз по поправкам…

 

ФІЛІПІШИНА О.А. Дякую. Артуре Леонідовичу. Ми пам'ятаємо, яке у нас було бурхливе обговорення по цьому законопроекту до першого читання. І ви знаєте,  що Уповноважений  з прав людини саме до цього законопроекту  надіслав свої пропозиції і свій висновок про вплив його на права людини.  Але хочу сказати, що ми вивчили таблицю до другого читання і абсолютно погоджуємось з тими пропозиціями, які пропонуються комітетом до врахування до другого читання. Тому якщо в такій редакції, в якій запропоновано комітетом, а саме: врахування поправки  3, 6, 9,  то ми підтримуємо.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Оксана  Анатоліївна.

Хочу надати слово Споришу Івану Дмитровичу, щоб ми пройшлись і проголосували по поправкам, по кожній окремо.

 

СПОРИШ І.Д. Я думаю, що перша поправка народного депутата  Сидорчук: "частину п'яту статті  19 Сімейного кодексу України доповнити новим абзацом такого  змісту…". Ну тут було відхилено у зв'язку із врахуванням поправки  № 3, тому що в третій поправці це сказано, тому відхилено першу поправку. Якщо хтось наполягає, не наполягає, будь ласка…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. Хто за те, щоб  1-а поправка була відхилена.  Хто – "за"? Проти? Утримався? Ви утримались? "За". Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. Така ж сама  2 поправка народного депутата  Ленського. Теж  у  зв'язку  з тим, що відхилено у зв'язку  із врахуванням поправки  № 3, теж  ми  її відхиляємо. І я теж прошу проголосувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Прошу голосувати. Поправка номер два, з урахуванням поправки номер три. Ми її, поправку номер два, відхиляємо.

Хто – "за"? Проти? Утримався? Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. Третя поправка народного депутата Павленка, оце якраз ми її врахувати. Я прошу також її підтримати. Я думаю, не буду зачитувати у зв'язку з тим, що в нас через 25-30 хвилин вже сесія розпочинається. Тому не будемо дану поправку…

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу врахувати поправку номер три.

Хто –  "за"? Проти, утримався? Одноголосно.

Утримались? Утрималась  Олександра Анатоліївна.

 

СПОРИШ  І.Д. Четверта, народний депутат Ленський і народний депутат Сидорчук. Також відхилено, вже  було сказано, у зв'язку з тим, що врахована поправка номер 6. Також прошу проголосувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Поправка номер 4 – народний депутат Ленський, відхилена. Прошу голосувати. 

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. 5-а – Юрій Павленко, ми врахували її частково. Тому також прошу вважати як частково вона врахована.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати за частково враховану поправку народного депутата Павленка номер 5. Прошу голосувати.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. 6-а поправка народних депутатів: Палатного, Спориша та інших враховано, оскільки, дійсно, соціальний супровід відхилено Закону "Про соціальну робту з сім'ями, дітьми та молоддю". Прошу її прийняти.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні колеги, прошу голосувати за поправку номер 6.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. 7-а поправка народного депутата Ленського, Сидорчука також відхилено, тому що ми зараз  дійдемо до 9-ї поправки, де це все буде враховано. Тому просимо відхилити.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу  голосувати за поправку номер 7 народного депутат аЛенського за відхилення поправки.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

 

 СПОРИШ  І.Д. 8-а, Павленко Юрія. Також частково врахована. Я думаю, що не буду все зачитувати. Дійсно, вона частково врахована. Це вірно, і прошу голосувати як за частково враховану.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Прошу голосувати за поправку номер 8 народного депутата Павленка. Вона частково врахована. Прошу голосувати. 

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

 

СПОРИШ  І.Д. 9-а поправка народних депутатів Палатного, Спориша. Дійсно,  вона врахована, тому що все-таки соціальний супровід відповідно до Закону України "Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю" здійснюється на добровільних засадах. Дана поправка врахована. Прошу проголосувати.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Шановні колеги, прошу голосувати за поправку № 9 народного депутата Палатного, Спориша.

Хто – "за"? Проти?  Утримався? Одноголосно.

 

СПОРИШ І.Д. Тому підкомітет пропонує передбачити також, що суд бере до уваги інформацію про здійснення соціального супроводу сім'ї у разі здійснення  такого   супроводу під час прийняття рішення про позбавлення батьківських прав або про відібрання дитини.

Дані поправки враховані дійсно. І тому я пропоную  Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні і в цілому.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Іван Дмитрович.

Шановні колеги,  раз немає більше питань з цього приводу, прошу голосувати. Пропонується:

Перше. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути законопроект  у другому читанні та прийняти його в цілому.

І друге.  Доповідачем від комітету визначити голову підкомітету з питань  молодіжної політики, сім'ї та дитинства Спориша Івана Дмитровича.

Прошу  визначатися. Хто – "за"? Проти? Утримався? Одноголосно. Дякую. Рішення прийнято.

Переходимо до  2 і  3 пункту порядку  денного. Пропонується розглянути проект Законів  про управління майном дитини (реєстраційний номер 2354) та про внесення та доповнень до деяких законодавчих актів щодо посилення правового захисту прав дитини з  управління  її майном (це реєстраційний номер 2355), поданий  народним депутатом…  (2354, це їх два, – це перший і 2355 – це   другий), поданий народним депутатом  України Веселовою Наталією  Василівною. Оскільки ці законопроекти є пов'язані між собою, пропоную розглянути їх разом.

Шановні колеги,  так як народний депутат  Веселова вже другий раз   не приходить на  засідання нашого комітету, ми знаємо, що по цьому законопроекту є багато  питань. Для того, щоб ми сьогодні не  гаяли час, я пропоную цей законопроект відправити на доопрацювання. Якщо автор законопроекту захоче оскаржити чи відстояти свій законопроект, будь ласка, до нас, до комітету відповідні виконавча влада та громадські організації, ми будемо розмовляти…

Шановні колеги, ми ж з вами прийняли на початку нашої каденції рішення, що помічник не має відстоювати свій законопроект. Ми вважаємо, що наш комітет, хоч він не такий багаточисленний, як другі комітети, але займається дуже позитивними речами, і я впевнений, що має до  себе повагу і потребує від наших колег особої… не особої, а поваги до нашого комітету.

Я  впевнений, що… це любий комітет, депутат повинен приходити на комітет і відстоювати свій законопроект, якщо він йому потрібен, якщо це не якийсь там популізм чи "для галочки", чи для таблички, яка сьогодні вивішується. Ми знаємо, що всі сьогодні комітети, вони публічні, вони всі… я не знаю, он-лайн, не он-лайн, але в запису вони всі.

Тому я… давайте приймати рішення. Перше. Пропонується рекомендувати Верховній Раді  України за  результатами розгляду у першому читанні повернути законопроект, реєстраційний номер… законопроекти 2354 та 2355 суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

І друге, співдоповідачем від комітету визначити голову Комітет з питань  молодіжної політики, сім'ї та дитинства Спориша Івана Дмитровича, якщо це буде потрібно. 

Прошу голосувати.

Хто – "за"? Проти, утримався? Одноголосно. Дякую.

Шановні колеги, так як ми переходимо… Переходимо… в нас… ми  перескочили… До питань про план  роботи Комітету з питань  молодіжної політики, спорту та туризму на вересень 2015 року – січень 2015 року та про пропозиції до порядку денного третьої сесії Верховної Ради  України восьмого скликання.

Слово надається завідувачці секретаріату Комітету Скалозуб Вірі Андріївні. Будь ласка.

 

СКАЛОЗУБ В.А. Шановні народні депутати, шановні присутні!

У нас план такий, як кожного разу, ну, структура плану, значить, у нас ідуть основні закони, за які ми відповідаємо, і закони, які ми повинні подати. Крім того, у нас ще там  заплановані виїзні засідання, конференції, круглі столи і такі інші заходи.

Я пропоную не затримувати довго вашу увагу, а у кого які будуть  пропозиції, подати нам до кінця тижня, і ми все врахуємо. І потім я ще пропоную подивитися перелік законопроектів, запропонованих до порядку денного третьої сесії. якщо на цьому тижні будуть прийняті закони по оздоровленню, то ми тоді переформатуємо ці  всі питання, викинемо те, що там буде прийнято на  сесії. Якщо ні, то так залишиться. І добавимо ті, які поступили от протягом двох днів, ще там у нас є, де ми другі.

І також от питання, які  доручається підготувати і допрацювати до розгляду.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую, Віра Андріївна.

Якщо нема питань, прошу визначатися.

Пропонується: взяти за основу план роботи комітету за вересень 2015 – січень 2016 року; запропонувати членам комітету внести до нього свої пропозиції та доопрацювання до 16 липня 2015 року та доручити секретаріату комітету допрацювати план у робочому порядку з урахуванням зазначених пропозицій, поданих  народними депутатами  України  членами нашого комітету.

І друге. Затвердити пропозиції комітету до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Прошу визначатися. Хто"за"? Проти? Утримався? Одноголосно. Дякую, шановні колеги.

І останнє питання. Це... 10 липня  в місті Трускавці відбулося  виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: "Актуальні питання  розвитку  туристичної та курортної інфраструктури на прикладі Львівщини". 

Проект рішення був обговорений на виїзному засіданні, він розданий всім членам комітету, хто не був на цьому засіданні, і пропонується затвердити рішення нашого  комітету в цілому. Прошу голосувати.

Хто "за"? Проти? Одноголосно. Рішення затверджено.

Дякую вам за роботу.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку