Відкриваючи засідання Голова Комітету Артур Палатний зазначив, що у минулому році, під видом оптимізації, скорочена велика кількість спортивних шкіл, тисячі учнів перестали займатися улюбленими видами спорту.

Артур Палатний поінформував членів Комітету та учасників засідання, що за офіційною інформацією обласних державних адміністрацій за рік скорочено 83 спортивні школи, кількість дітей, які займалися спортом в цих школах зменшилася майже на 30 тисяч.

Також, Голова Комітету зазначив, що одним із важливих питань є стан матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури і спорту тому, що саме від належного матеріально-технічного стану спортивної сфери, фінансової підтримки збірних команд з олімпійських видів спорту безпосередньо залежать виступи нашої збірної України на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, чемпіонатах світу та Європи.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, доповідаючи з питань порядку денного зазначив, що дитячо-юнацькі школи є невід’ємною базовою складовою багатоступеневої підготовки спортсменів високого класу.

Ігор Жданов зазначив, що проблеми зі спортивними школами є, але це в деяких областях, де просто не хочуть їх фінансувати. Зокрема, проблема існує у Херсонській, Кіровоградській, Волинській областях.

Однак, Міністр запевнив, що розвиток масового спорту і популяризація здорового способу життя, де дитячо-юнацькі спортивні школи відіграють важливу роль, є одним із пріоритетів роботи Міністерства молоді та спорту України.

Щодо питання матеріально-технічного забезпечення сфери фізичної культури і спорту І. Жданов запевнив, що Міністерство в межах власних ресурсів, повноважень і можливостей створює умови для відновлення спортивної інфраструктури в Україні. Прозвітував, яка робота була проведена Міністерством у 2015 році, а саме:

відбулося відкриття оновлених легкоатлетичних доріжок на стадіоні олімпійського навчально-спортивного центру "Чернігів";

відновлено роботу льодової арени ДП "Палац спорту", що дозволило провести чемпіонат України з хокею;

створено умови для відновлення тренувань дитячо-юнацьких хокейних шкіл та клубів, національної збірної України з хокею на базі Палацу спорту;

покращено фінансовий стан та ефективність роботи державних підприємств НСК "Олімпійський", ДП "Палац спорту", ДП "Арена Львів", хоча зазначені підприємства ще мають борги у рамках виконання завдань і заходів Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Крім цього, Ігор Жданов зазначив, що продовжується формування Єдиного електронного всеукраїнського реєстру спортивних споруд. Станом на 9 березня 2016 року до нього внесено 27651 спортивних споруд. У 2015 році до реєстру внесено 2536 спортивних споруд.

Щодо третього питання порядку денного Комітету, Міністр молоді та спорту України доповів, що підготовка до ХХХІ літніх Олімпійських  ігор 2016 року, що відбудуться у м. Ріо-де-Жанейро, здійснюється відповідно до затвердженої Концепції, планових завдань цільових комплексних програм підготовки з олімпійських видів спорту, вимог Міжнародного олімпійського комітету щодо кваліфікаційних систем відбору міжнародних федерацій з видів спорту шляхом участі у чемпіонатах світу, Європи, рейтингових змаганнях, Кубках світу.

Однак, Ігор Жданов зазначив, що Міністерство потребує підтримки Комітету. У зв’язку із стрибками курсу іноземної валюти є загроза в неповному фінансуванні Олімпіади.

При обговоренні питань порядку денного висловили свої зауваження та пропозиції члени Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, керівники фізкультурно-спортивних товариств, представник Міністерства фінансів України.

Закриваючи засідання Голова Комітету Артур Палатний запропонував взяти доповідь Міністра молоді та спорту України до відома, а пропозиції учасників засідання врахувати при підготовці проекту рекомендацій парламентських слухань, що відбудуться 23 березня 2016 року на тему: «Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52
24 квітня 2024 15:30
24 квітня 2024 14:45
23 квітня 2024 18:00
23 квітня 2024 17:30
23 квітня 2024 16:02
22 квітня 2024 17:30