В засіданні Комітету взяли участь представники органів місцевого самоврядування Турецької Республіки, зокрема, мер міста Кемер - Мустафа Гюль; мер міста Аланія - Адем Мурат Юрджель; другий Секретар Посольства Туреччини в Україні - Мехмет Акташ та мери українських міст, представники місцевих громад та туристична громадськість.

У вступному слові голова Комітету Артур Палатний наголосив, що темою засідання є співробітництво у сфері туризму.

«Сьогодні в Києві розпочалася Міжнародна туристична виставка, яка має велике значення для розвитку туризму в державі і встановлення співпраці між представниками туристичної індустрії з різних країн. На цій виставці Україна представляє власний туристичний продукт та презентує свої туристичні регіони і навпаки, представники туристичної індустрії різних країн представляють можливості подорожей для українців» - проінформував Голова Комітету.

 Артур Палатний наголосив, що Україна за своїм потенціалом для розвитку туристичного та курортно-рекреаційного бізнесу має надзвичайно привабливі умови: вигідне геополітичне становище, географічне розташування, історичне перехрестя європейських доріг та наявність унікальних у європейському і світовому масштабах культурних і природних об’єктів. «Ми визнаємо,- сказав А. Палатний, - що маємо проблеми в організації та розвитку туризму, неналежній якості туристичної інфраструктури та бажаємо кращої підготовки кваліфікованих кадрів. Але, унікальністю та привабливістю України, її різних куточків, настільки різноманітних та цікавих для людини місць, ми хочемо поділитися з іншими – показати їх іноземним гостям».

У своїх виступах заступник Голови Комітету Денис Силантьєв та голова підкомітету з питань туризму та рекреаційної діяльності, секретар Комітету Анна Романова підкреслили, що для України співпраця у сфері туризму з Туреччиною є надзвичайно актуальною. Перш за все, вона обумовлена простими статистичними даними. Наприклад, за 2015 рік Туреччина стала найпопулярнішим напрямком в українців серед країн не-сусідів України. Аналогічно, за минулий рік саме громадяни Туреччини зайняли перше місце, серед жителів країн не-сусідів України, серед туристів до України. Кількість туристів з Туреччини до України в 2015 році збільшилася в півтора рази, в порівнянні з 2014 роком.

«Також, варто зазначити, що Туреччина - це найбільший морський сусід України. Дуже актуальною є співпраця наших двох країн, як країн-сусідів та учасників Організації Чорноморського економічного співробітництва», - наголосили у своїх виступах мери українських міст, які взяли участь у засіданні Комітету. - До того ж, окрім фактору географічної близькості та дружніх стосунків між нашими народами та країнами є, можливо банальний, але вагомий фактор, який сприятиме кращій економічній співпраці – відсутність часової різниці між Україною та Туреччиною. Адже це впливає як на комунікацію в робочі години між бізнесом двох країн, так і позитивно на туристичну інфраструктуру, особливо авіасполучення, та на самопочуття туристів, що уже є вагомим плюсом у враженнях від відпочинку».

У своїх виступах мер міста Кемер пан Гюль Мустафа, мер міста Аланія пан Юрджель Адем Мурату розповіли присутнім історію найбільш популярних турецьких курортів, проінформували про особливості законодавства Туреччини в туристичній сфері та  висловили надію на співпрацю.

Тростянецький міський голова Юрій Бова, Заліщицький міський голова Алла Квач, Трускавецький міський голова Андрій Кульчицький продемонстрували присутнім відеокліпи з презентаціями своїх міст, розповіли про пам’ятки архітектури та можливості лікування низки захворювань в санаторіях, які відповідають найсучаснішим вимогам та запросили своїх турецьких колег відвідати їх міста з дружнім візитом і  сприяти обміну туристами.

«Сподіваюся, що сьогоднішнє засідання стане поштовхом для встановлення тісного співробітництва в сфері туризму між турецькими та українськими містами. Нам є чого повчитися у наших турецьких партнерів, але й є що показати нового з українського досвіду», - наголосив закриваючи засідання Комітету Артур Палатний.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

28 березня 2024 16:44
28 березня 2024 13:11
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 12:22
27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25
27 березня 2024 13:20