«Гордість Трускавця» («Pride of Truskavets») – щорічна відзнака, символом якої є Кришталевий лотос. Мета премії – відзначити людей і заклади, що популяризують місто курорт Трускавець в Україні, Європі та світі. Заснувала премію ГО “Європейська інтеграція України” (на сьогоднішній день організація перейменована в Міжнародний Центр «Європейська інтеграція України») в співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму і Трускавецькою міською радою. Вперше Премію “Гордість Трускавця – 2016” вручали в січні 2017 року .

Серед кандидатів на відзнаку в 2017 році були успішні діячі, спортсмени, підприємці, митці, готельєри та ресторатори Трускавця. Громадський контроль за проходженням відбору кандидатів здійснювала Громадська рада Премії, до якої ввійшли авторитетні трускавчани. Очолив раду Іван Михайлович Скибак.

На церемонії вручення відзнаки «Гордість Трускавця – 2017» були присутні представники різних сфер бізнесу, спорту, культури, мистецтва, які так чи інакше долучаються до промоції рідного міста і своєю діяльністю прославляють його ім’я на всю країну та за кордоном.

Статусності церемонії додала участь Першого заступника Голови Комітету – Миколи Величковича.

Також у заході взяли участь: народні депутати України – Оксана Юринець та Богдан Матківський, Владика Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослав (Приріз), заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, голова Дрогобицької РДА Володимир Шутко, влада міста і депутати Трускавецької міської ради. Були присутні на врученні премії гості з Польщі – представники Сяноцького повіту.

Цього року в наступних номінаціях були відзначені:

«Амбасадор Трускавця-2017»

В цій номінації було відзначено Володимира Козявкіна (Героя України, доктора медичних наук, професора, генерального директора Міжнародної клініки відновного лікування) та Ольгу Бенч (професора, доктора філософії, народну артистку України, дипломата).

«Менеджер року»

В трійку кращих увійшли Віталій Мицак (спортсмен, засновник і співвласник гірськолижного курорту «БУКОВИЦЯ»), Тарас Чекурда (підприємець, власник дельфінарію «Оскар») та Андрій Остапчук (економіст, перший заступник генерального директора ТзОВ «Санаторій «Шахтар»). “Кришталевий лотос” в цій номінації дістався Андрію Остапчуку.

 

«Спортсмен року»

Були відзначені Ірина Гусяк (майстер спорту, неодноразова чемпіонка України, чемпіонка Кубку Європейських націй та чемпіонату світу з вільної боротьби) та Петро Олар (майстер спорту, чемпіон Європи з пауерліфтингу). “Кришталевий лотос” отримала Ірина Гусяк.

«Митець року»

Голосування визначило трійку лідерів. Ними стали: Ігор Нич – директор Трускавецької школи мистецтв, Наталія Поліщук – українська художниця та Ірина Бердаль-Шевчик – мисткиня, фотохудожник. “Кришталевий лотос” отримав Ігор Нич.

«Готель року»

В трійку кращих, за підсумками голосування, увійшли готель “Моцарт”, готель “Трускавець 365” та готель “Оскар”. За рішенням журі “Кришталевим лотосом” було відзначено готель “Моцарт”, реконструйований зі старої вілли.

«Оздоровчо-відпочинковий заклад року»

Були відзначені «Міротель» та «Лісова пісня». А Кришталевого лотоса отримав ГКК «Лісова пісня».

«Розважально-відпочинковий заклад року»

У трійці кращих закладів у цій номінації було відзначено розважальний комплекс “SOHO TERRA”, кінотеатр “Злата” та ПК ім. Шевченка. «Кришталевого лотоса» отримав “SOHO TERRA”.

«Ресторан року»

Кращими ресторанами було визнано “Е-мое” (яке отримало “Кришталевого лотоса”) та “Сосновий бір”.

«Кафе року»

Кращими кафе було названо “Львівську майстерню шоколаду” та кав’ярню “Старе місто”. “Кришталевий лотос” дістався “Старому місту”.

«Відкриття року»

Цьогорічним відкриттям року було названо “Урбан-бібліотеку”. А відкриттям року стали також гірськолижний комплекс «Буковиця» та готель «Трускавець 365».

«Подія року»

В 2017 році в місті відбулося низка яскравих подій, що рекламували Трускавець на всю країну. Поміж ними було відзначено трійку кращих, в яку увійшли I та ІІ Етапи Чемпіонату України з автогонок «Grand Prix Truskavets», Фестиваль польської культури.

«Закордонним партнером року» було визнано Сяноцький повіт (Польща). Представники Сяноцького повіту прибули на церемонію, висловили свою вдячність та повагу і, в свою чергу, вручили відзнаку Володимиру Козявкіну та “Клініці відновного лікування” за те, що саме тут, в Трускавці, проводять якісне лікування та реабілітацію дітей із Польщі.

За особливі заслуги в популяризації Трускавця «Кришталевого лотоса» отримали:

Готельно-курортний комплекс «Ріксос-Прикарпаття»;

Гірськолижний комплекс «Буковиця»;

Дельфінарій «Оскар»;

Міжнародна Клініка відновного лікування.

Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Величкович відзначив Подяками Голови Комітету: Олену Палагуту – директора ГКК «Ріксос-Прикарпаття», Віталія Мицака – власника ГК «Буковиця», Тараса Чекурду – власника дельфінарію «Оскар» та Михайла Гордієвича – лікаря-ординатора Міжнародної Клініки відновного лікування.

Подякою голови Львівської обласної державної адміністрації були відзначені: директор музею Михайла Біласа – Олена Білас-Березова, яка цього року була ведучою заходу, директор музею історії міста-курорту – Галина Коваль і трускавецька художниця – Наталія Поліщук.

Всі номінантам були також вручені подяки міського голови Трускавця Андрія Кульчинського.

 

Відео:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43
17 квітня 2024 18:05
17 квітня 2024 17:35
17 квітня 2024 17:00
17 квітня 2024 16:25
16 квітня 2024 18:09