Перший заступник Голови Комітету Микола Величкович привітав учасників засідання з проведенням Колегії на Київщині та виступив в обговоренні питання про шляхи розбудови ефективної системи національно-патріотичного виховання в Україні. Величкович М.Р. підкреслив, що вперше в цьому скликанні в Комітеті було створено підкомітет з національно-патріотичного виховання і Комітет докладає максимум зусиль для сприяння Міністерству в розвитку питання національно-патріотичного виховання. «Проте Міністерством неповністю реалізовані кошти з Державного бюджету, що були передбачені на національно-патріотичне виховання, а це серйозне не доопрацювання Міністерства, а тим більше, що в деяких областях держави відсутні взагалі програми національно-патріотичного виховання, а це в умовах російської агресії взагалі неприпустимо», зауважив Величкович М.Р.

Микола Величкович наголосив на необхідності проведення відкритих конкурсів проектів на отримання державної фінансової підтримки для проведення заходів національно-патріотичного виховання та на співпраці відповідальних за національно-патріотичне виховання з органами державної влади, місцевого самоврядування та представниками громадянського суспільства. Підтримав занепокоєння представників Міністерства про неготовність нашої молоді захищати державу зі зброєю в руках, про що свідчать результати опитування, проведені соціологами на замовлення Міністерства.

Перший заступник Голови Комітету Величкович М.Р. зазначив, що впровадження державної системи національно-патріотичного виховання  допоможе зберегти державу та  її національні інтереси.

Заступник Голови Комітету, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання Олег Петренко щиро подякував начальнику відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Миколі Ляховичу за активну позицію щодо формування державної політики з питань національно-патріотичного виховання, зокрема, щодо популяризації героїв АТО та українських визвольних змагань, утвердження української мови, готовності молоді захищати незалежність, суверенітет і цілісність України.

Петренко О.М. подякував всім, хто популяризує героїзм наших воїнів, що захищають нашу державу на Сході України, проводить змагання серед молоді, зокрема, військово-патріотичну гру «Джура», теренові ігри, наметові таборування в місцях, присвячених борцям за українську державність, що допомагають в формуванні військово-патріотичного виховання, не лише молоді, а й українського народу, утверджують українські цінності в суспільстві. Наголосив на необхідності прозорості та відкритості конкурсу програм національно-патріотичного виховання.

Учасники виїзного засідання колегії Міністерства молоді та спорту України ознайомилися з діяльністю громадських організацій, що працюють у сфері  національно-патріотичного  виховання  в  Київській  області, зокрема, в  м. Буча, фотовиставкою, присвяченою українським воїнам, що борються з російсько-терористичними військами на Донбасі. Також учасники засідання подивилися показові виступи представників ГО «Юнацький корпус» (АЗОВ) та Громадської спілки «Всеукраїнське об`єднання військово-патріотичних клубів», ознайомилися з тактичною медициною, що представила ГО «Український легіон», з візуалізованим об`єктом будівництва від «Вишкільний пластовий центр», патріотичними екскурсіями, що проводить громадська ініціатива «Корінь нації», з вишкілами для молоді від «Молодіжного націоналістичного конгресу», а Клуб з національно-патріотичного виховання м. Буча продемонстрував розбирання та збирання автомату.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

19 квітня 2024 09:25
18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43
17 квітня 2024 18:05
17 квітня 2024 17:35
17 квітня 2024 17:00
17 квітня 2024 16:25