Відкриваючи засідання Голова Комітету Артур Палатний зазначив, що за п’ять років своєї діяльності Комітет доклав максимум зусиль, щоб покращити законодавче забезпечення сфери фізичної культури і спорту та підтримати українських спортсменів, які прославляють нашу державу в світі. Однак, слід враховувати, що світ не стоїть на місці, і з’являються нові інтернет технології, що повною мірою можуть звести всю інформацію щодо спортивної сфери в одну ефективну інформативну систему!

«Сьогодні у нас з вами є унікальна можливість ознайомитися з презентацією спортивного проекту MIXSPORT.PRO, інтернет ресурсу, де зібрано інформацію про федерації з олімпійських та неолімпійських видів спорту, тренерів, спортивні локації та споруди, заходи нашої країни, а також цікаві статті, добірки і новини, які будуть корисні для кожного любителя спорту. Цей інформаційний ресурс є відкритою безкоштовною платформою для організаторів спортивних заходів, власників клубів, менеджерів спортивних секцій та інших локацій, де проходять спортивні події», – зазначив Голова Комітету.

Також Артур Палатний висловив переконання, що портал дозволить збудувати інформаційну взаємодію між спортивними організаціями, державними органами, органами місцевого самоврядування та українськими громадянами, які мають бажання займатися аматорським спортом чи спортом вищих досягнень.

Під час свого виступу Володимир Кличко зазначив, що Україна повинна використовувати спорт як зрозумілий всьому світу канал комунікації для формування позитивного іміджу, підвищення авторитету у світі та залучення інвестицій.

«Спорт – це набагато більше, ніж просто вид діяльності. Це частина іміджу країни. Свого роду метод простої і дуже зрозумілої комунікації. Саме завдяки успіхам наших спортсменів ми можемо вкотре сказати світові: агов, дивіться, цей хлопець або дівчина з України. І, знаєте, світ чує, перевірено на особистому прикладі», – підкреслив В. Кличко та закликав спортивну громадськість до сучасної та ефективної комунікації, метою якої є перемоги українських спортсменів та популяризація України.

Також Володимир наголосив на тому, що важливою складовою спортивних перемог є створення всередині країни для цього умови. У цьому контексті українські спортсмени часто залишаються з проблемами сам на сам. «Держава повинна включатися: залучати міжнародних інвесторів, будувати нові арени і зали, мотивувати людей працювати над собою саме тут і саме під цим прапором. Справа навіть не в грошах, повірте, набагато більше мотивують новий інвентар або зал», - зазначив В. Кличко.

При цьому В. Кличко зазначив, що діджиталізація - тільки одне із завдань, поставлених перед спортом. Перш за все, спорт має стати популярним і доступним кожному. Саме це завдання вирішує сервіс MIXSPORT.PRO - безкоштовна платформа, на якій буде зібрана вся інформація про український спорт: секції, спортивні майданчики, організації та федерації, тренерів і таке інше. «Світ любить сміливих і сильних, чому б це не використати в спорті. Вкотре демонструючи, що Україна - це в першу чергу неймовірно талановитий і сильний народ», - сказав Володимир Кличко.

Юрій Зозуля – президент Української федерації вейкбордингу і воднолижного спорту, співрозробник проекту MIXSPORT.PRO на прикладі очолюваної ним федерації, розповів як цей сервіс працює і учасники презентації мали змогу переглянути відео, яке в деталях висвітлило роботу спортивного порталу MIXSPORT.PRO.

Підсумовуючи зсідання, присвячене презентації спортивного проекту MIXSPORT.PRO, Голова Комітету Артур Палатний підкреслив високу соціальну місію проекту і закликав спортивну громадськість до «тест-драйву» платформи: «Я впевнений, що сервіс буде корисним і для професіоналів, і для любителів , і для тих, хто тільки готується відкрити для себе світ спорту. Це особливо важливо для жителів невеликих міст, віддалених райцентрів, де спортивна інфраструктура тільки розвивається. Тому Комітет має намір звернутися і до спортивних федерацій, і до обласних державних адміністрацій, задля розвитку та підтримки сфери фізичної культури та спорту», - зазначив А. Палатний.

 У заході взяли участь: народні депутати України, керівництво Міністерства молоді та спорту України, президенти федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту, керівники фізкультурно-спортивних товариств та відомі спортсмени.

Матеріали:

Презентація 1

Презентація 2


ВІДЕО:

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

19 квітня 2024 15:05
19 квітня 2024 14:30
19 квітня 2024 13:35
19 квітня 2024 12:40
19 квітня 2024 09:25
18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43