Матч відбувся на стадіоні навчально-тренувальної бази «Динамо» Київ між командами Верховної Ради України та Великих Національних Зборів Туреччини та завершився з нічийним дружнім рахунком 1:1.

Перед початком матчу Голова Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін привітав зі святом футболу гостей Великих національних зборів Туреччини, а також українських парламентарів, ветеранів українського футболу та усіх присутніх.

У вітальному слові Голова Комітету наголосив, що «сьогодні Україна приймає у себе в гостях збірну Великих національних зборів Туреччини з футболу, одну з найсильніших команд Європи серед парламентарів».

Андрій Кожем’якін повідомив, що неодноразово, починаючи з

2013 року, команда Туреччини запрошувала до себе парламентську збірну України і гостинно приймала. «Сьогодні, завдяки парламентарям українського парламенту, завдяки почесному Президенту футбольного клубу “Динамо” Київ Григорію Суркісу, завдяки членам нашого Комітету та ветеранам українського футболу – ми маємо це свято футболу. І нехай виграє чесна гра”, - наголосив Голова Комітету.

Товариський матч розпочався першим ударом по м’ячу легендами українського футболу Олександром Заваровим, Володимиром Мунтяном та Андрієм Бібою.

Впродовж матчу вболівальники побачили два голи: гол в українські ворота забив турецький парламентар Ібрагім Халіл Йолдіз, а ворота турецького голкіпера здолав народний депутат України сьомого та восьмого скликань – Олег Осуховський.

По завершенню матчу, українська команда передала почесний Кубок команді парламентаріїв з Туреччини, а також були визначені кращий бомбардир матчу, ним став турецький парламентар – Дурмюш Алі Серікайя, кращим гравцем матчу став народний депутат України – Сергій Льовочкін, а кращим голкіпером – народний депутат України Олексій Кабанов.

Почесний Президент футбольного клубу «Динамо» Київ

Григорій Суркіс по завершенню матчу подарував гостям з Туреччини футбольний м’яч з фотографіями і автографами гравців футбольного клубу «Динамо» Київ.

Представник турецької збірної подякував народним депутатам за теплу гостинність і додав: «Футбол у всьому світі долає всі політичні та інші розбіжності і всіх об’єднує. Українська сторона передала нам Кубок, і ми дуже вдячні українському парламенту за цей прекрасний жест. Ми дякуємо Президенту футбольного клубу «Динамо» Київ за подарунок і найближчим часом чекаємо вас у Туреччині».

Відео матчу:


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25
27 березня 2024 13:20
26 березня 2024 15:50
26 березня 2024 15:20
26 березня 2024 14:40
26 березня 2024 10:25