У засіданні взяли участь перший заступник Голови Комітету Жан Беленюк, заступники голови Комітету Василь Мокан, Анатолій Костюх, секретар Комітету Григорій Суркіс, голова підкомітету спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту Георгій Мазурашу, Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт та його заступники.

Учасники засідання обговорили важливі питання розвитку та законодавчого удосконалення сфери фізичної культури і спорту та спортивної інфраструктури.

Визначилися з ключовими законодавчими ініціативами та обговорили план співпраці між Комітетом з питань молоді і спорту та Міністерством молоді і  спорту.

Серед першочергових завдань учасники засідання окреслили таке: діяльність молодіжних громадських організацій в умовах карантину, внесення змін да законодавства щодо захисту прав молоді та збереження  видатків на програму Державного бюджету України про забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом на пільгових умовах, подання нової редакції проекту Закону України «Про молодь», ухвалення законодавства про залучення приватних коштів у спорт (меценатство), осучаснення Закону України «Про фізичну культуру та спорт», розбудова сучасної системи науково-медичних спортивних центрів, реформування системи підготовки кадрів для спорту вищих досягнень, антидопінгове законодавство, збереження діючих та розбудова нових спортивних об’єктів, удосконалення діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл, вирішення питання щодо спрощення державних закупівель для олімпійських та паралімпійських видів спорту, передачі відповідних боєприпасів для стрілецьких видів спорту і біатлону, а також обмінялися думками щодо покрокового плану виходу спорту з карантину.

Всі ці питання будуть відображені у відповідних проектах законодавчих актів, частина з яких уже розроблена і розглядатиметься на найближчих засіданнях Комітету та пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Народні депутати – члени Комітету запевнили Міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта, що без взаємодії законодавчої та виконавчої влади складно розраховувати на якість та оперативність вирішення стратегічних питань.

«Немає сумнівів, що ми зробимо це максимально ефективно, як тільки можливо, оскільки ми маємо підтримку від народних депутатів України, за що Вам окремо дякуємо. Розуміємо, що карантин вносить в наш розклад свої корективи, але ми працюємо за чітким визначеним планом», - підкреслив Вадим Гутцайт.

Це була перша така зустріч членів Комітету з питань молоді і спорту та оновленого Міністерства під керівництвом Вадима Гутцайта. Конструктивний діалог між учасниками зустрічі засвідчив готовність до продуктивної співпраці.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

19 квітня 2024 15:05
19 квітня 2024 14:30
19 квітня 2024 13:35
19 квітня 2024 12:40
19 квітня 2024 09:25
18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43