Висновок на проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), (реєстр. № 2275)

 

Голові Комітету з питань законодавчого

забезпечення правоохоронної діяльності

КОЖЕМЯКІНУ А.А.

 

Шановний Андрію Анатолійовичу!

 

Комітет на своєму засіданні розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів), (реєстр. № 2275), поданий народним депутатом України Колесніченком В.В.

Метою законопроекту є створення умов для більш ефективного забезпечення дотримання безпеки та громадського порядку в місцях проведення матчів, змагань з футболу серед команд професіональних футбольних клубів; попередження всіх форм насильства та протиправних вчинків до, під час та після проведення футбольних матчів, в тому числі, забезпечення в даному контексті співробітництва між державними органами, організаторами та громадськими організаціями.

Комітет вважає необхідним невідкладне внесення змін до законодавства щодо забезпечення громадського порядку та безпеки до, під час та після проведення футбольних матчів. Безлади, які трапилися під час матчу «Севастополь» - «Дніпро», які дивом не призвели до людських жертв, підтверджують, що чинний Закон України «Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів» не в змозі забезпечити безпеку учасників змагань та глядачів.

Члени Комітету вважають неприпустимими випадки, коли працівники спецпідрозділів міліції реагували на безлади на стадіонах через 9-12 хвилин після їх початку. Важко зрозуміти байдужість представників правоохоронних органів до суттєвого збільшення випадків насильства на стадіонах під час проведення спортивних змагань, що загрожує людськими жертвами.

Поданий законопроект не є досконалим, проте, на думку членів Комітету, його необхідно прийняти за основу та невідкладно доопрацювати для розгляду в другому читанні за участю представників правоохоронних органів та спортивних організацій задля підготовки якісної редакції законопроекту, що допоможе забезпечити дотримання громадського порядку та громадської безпеки під час проведення всіх спортивних змагань. 

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Ради України прийняти законопроект за основу.

 

З повагою

 

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                           А. ПАЛАТНИЙ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки до законопроектів, стосовно яких Комітет не є головним”

19 червня 2020 11:18
05 червня 2020 13:05
04 червня 2020 15:34
28 лютого 2019 13:29
28 лютого 2019 13:22
08 листопада 2017 10:45
08 червня 2017 17:57
07 червня 2017 11:29
05 квітня 2017 15:34
27 лютого 2017 11:25