Висновок на проект Закону України про внесення зміни до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування земельних ділянок, виділених під будівництво об'єктів для підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, (реєстр. № 3124)

11 жовтня 2013, 14:48

Висновок на проект Закону України про внесення зміни до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування земельних ділянок, виділених під будівництво об‘єктів  для підготовки та проведення в Україні  фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу,
(реєстр. № 3124)

 

Голові Комітету

Верховної Ради України

з питань податкової та митної політики

ХОМУТИННИКУ В.Ю.

 

Шановний Віталію Юрійовичу!

 

Комітет на своєму засіданні  8 жовтня 2013 року розглянув проект Закону України про внесення зміни до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування земельних ділянок, виділених під будівництво об‘єктів  для підготовки та проведення в Україні  фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, (реєстр. № 3124), поданий Кабінетом Міністрів України.

Члени Комітету зазначили, що звільнення від сплати земельного податку державних та комунальних підприємств, які є замовниками будівництва за рахунок державних коштів об’єктів, визначених Кабінетом Міністрів України для підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу, за земельні ділянки, що виділені під будівництво таких об’єктів, на період їх будівництва, допоможе провести зазначений чемпіонат на належному рівні.

Таким чином, прийняття законопроекту дозволить уникнути створення заборгованості зазначених підприємств перед місцевими бюджетами та дасть можливість оперативно побудувати об’єкти ЄВРОБАСКЕТУ-2015 до проведення чемпіонату.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Ради України прийняти законопроект за основу. 

 

З повагою

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                    А. ПАЛАТНИЙ