Висновок на проект Закону України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту (реєстр. №2068 від 01.07.2015), поданий народними депутатами України Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Силантьєвим Д.О. та Томенком М.В.

15 липня 2015, 14:44


Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на своєму засіданні 14 липня 2015 року розглянув доопрацьований проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту (реєстр. №2068 від 01.07.2015), поданий народними депутатами України Палатним А.Л., Величковичем М.Р., Силантьєвим Д.О. та Томенком М.В., і повідомляє наступне.

Законопроектом пропонується відновити норми в частині надання пільг на сплату земельного податку, що розповсюджується на дитячі санаторно-курортні та оздоровчі заклади України, а також підприємства, установи та організації фізкультурно-спортивної спрямованості, - за земельні ділянки, на яких розміщені спортивні споруди, що використовуються для підготовки військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, проведення всеукраїнських, міжнародних змагань та навчально-тренувального процесу збірних команд України з видів спорту та підготовки спортивного резерву, а також звільнити будівлі зазначених установ, організацій, підприємств та закладів, будівлі баз олімпійської та паралімпійської підготовки від податку на нерухомість.

Під час обговорення члени Комітету підтримали зазначений законопроект, оскільки його реалізація призведе до забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту та сфери оздоровлення і відпочинку дітей, що, у свою чергу, буде сприяти покращенню здоров’я українських дітей та посиленню у майбутньому обороноздатності України.

Однак, члени Комітету вважають, що категорія "оздоровчі заклади" потребує технічного редагування, оскільки відповідно до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" заклад, призначений для оздоровлення та відпочинку дітей, має визначення "дитячий заклад оздоровлення та відпочинку".

З огляду на зазначене, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.