Висновок на проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування благодійної допомоги на лікування онкохворих дітей) (реєстр. №1026), поданий народним депутатам України Шпеновим Д.Ю.

23 червня 2015, 15:14

Голові Комітету з питань
податкової та митної політики  
 
НАСІРОВУ Р.М.

 

Шановний Романе Михайловичу!

 

Комітет на засіданні 24 грудня 2014 року розглянув проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування благодійної допомоги на лікування онкохворих дітей)  (реєстр. №1026), поданий народним депутатам України Дмитром Шпеновим.

У проекті Закону пропонується шляхом внесення змін до Податкового кодексу України звільнити від оподаткування благодійну допомогу, яка надається безпосередньо на користь платника податку - фізичній особі або благодійній організації на лікування онкологічних захворювань дитини платника податку.

Міністерство фінансів України підтримує проект Закону та пропонує при підготовці законопроекту до другого читання обов’язково визначити механізм контролю за цільовим використанням коштів для лікування онкологічних захворювань дитини та чіткі напрями їх використання.

Головне науково-експертне управління в цілому підтримує законодавчу пропозицію щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, що надається платнику податку на доходи фізичних осіб для лікування онкологічних захворювань дитини такого  платника податку, але зробило цілу низку зауважень, які на думку членів Комітету, потрібно врахувати при підготовці до другого читання.

Під час обговорення члени Комітету зазначили, що прийняття  відповідного законопроекту дозволить вирішити ряд нагальних проблем щодо захисту прав онкохворих дітей та сприяти розвитку благочинної діяльності для лікування дітей.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу з урахуванням висловлених зауважень.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

З повагою 

 

Голова Комітету                                                                                                                                                                                                            А.ПАЛАТНИЙ