Висновок Комітету на проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки) (реєстр. № 4453).

05 жовтня 2016, 16:10

 

Комітет Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на своєму засіданні 4 жовтня 2016 року розглянув проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки) (реєстр. № 4453), поданий народними депутатами України Кобцевим М.В., Шиньковичем А.В., Палатним А.Л. та Силантьєвим Д.О., і повідомляє наступне.

Законопроектом пропонується доповнити пункт 288.5 статті 288 Податкового кодексу України, встановивши, що річна сума платежу за оренду землі, на якій розташовані бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки незалежно від форм власності, що входять до Переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 р. № 30, не може перевищувати 0,1 відсотка нормативної грошової оцінки.

Комітет підтримав ініціативу авторів законопроекту, оскільки запроваджена пільга послабить податковий тягар для українських баз олімпійської та паралімпійської підготовки, заснованих юридичними особами приватної форми власності, і як наслідок, сприятиме розвитку спорту в Україні, а також реалізації завдань, покладених на бази олімпійської та паралімпійської підготовки; усуне несправедливість в оподаткуванні баз різної форми власності.

З огляду на зазначене, Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому.