Висновок Комітету на проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо надання можливості органам місцевого самоврядування враховувати кон'юнктуру ринку при визначенні розміру ставки туристичного збору, (реєстр. № 5104 від 09.09.2016р.)

19 січня 2017, 12:07

Комітет на своєму засіданні 17 січня 2017 року розглянув проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо надання можливості органам місцевого самоврядування враховувати кон’юнктуру ринку при визначенні розміру ставки туристичного збору, (р.№ 5104 від 09.09.2016р.), поданий народними депутатами України А.Вадатурським, А.Романовою, Р.Мацолою, А.Шиньковичем та інш. і повідомляє наступне.

Під час обговорення члени Комітету підтримали зазначений законопроект, оскільки  наслідком запропонованих змін, буде створення можливостей для органів місцевого самоврядування для прийняття рішень щодо підвищення ставки збору і відповідного зростання доходів місцевих бюджетів. А це дозволить спрямувати додаткові кошти на підвищення туристичного іміджу населених пунктів, розвиток їх інфраструктури, створення сприятливих для туризму умов.

З огляду на зазначене, Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України розглянути вищезазначений законопроект у першому читанні  і прийняти його за основу.