Висновок Комітету на проект Закону про приєднання до Протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, (реєстр.№0131 від 19.01.2017р., КМУ).

27 лютого 2017, 11:25

 

Комітет на засіданні 21 лютого 2017 року розглянув проект Закону про приєднання до Протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат (реєстр.№ 0131 від 19.01.2017р., КМУ).

Під час обговорення члени Комітету підтримали зазначений законопроект, оскільки приєднання до Протоколу сприятиме розвитку туристичної складової Карпат, впливатиме на збереження та відновлення історико-культурної спадщини регіону, розвитку сільського та екологічного туризму в Карпатському регіоні.

Прийняття законопроекту, на думку членів Комітету, допоможе визначити  координовані та спільні інтереси в Карпатському регіоні щодо розвитку туризму та реалізації міжнародних програм, залучення іноземних інвестицій.

У зв’язку з вищезазначеним, Комітет прийняв рішення: рекомендувати Верховній Раді України законопроект про приєднання до Протоколу про сталий туризм до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат розглянути у першому читанні та прийняти його за основу та в цілому.