Зустріч Голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Палатного Артура і Першого заступника Голови Комітету Величковича Миколи з Надзвичайним та Повноважним послом Чорногорії в Україні Любомиром Мішуровичем та Першим Секретарем Посольства.

04 березня 2017, 10:47

 

1 березня 2017 року відбулася зустріч Голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Палатного Артура і Першого заступника Голови Комітету Величковича Миколи з Надзвичайним та Повноважним послом Чорногорії в Україні Любомиром Мішуровичем та Першим  Секретарем Посольства Іваною Булатович.

В ході зустрічі були обговорені питання розвитку туризму в Україні та Чорногорії. Так, Голова Комітету А.Палатний наголосив, що  туризм є надзвичайно важливий для України, а туристична галузь може і повинна стати  локомотивом виходу національної економіки з глибокої кризи, в якій вона опинилася в останні роки.

Також А. Палатний ознайомив Надзвичайного та Повноважного посла з основними напрямками роботи Комітету.

Надзвичайний та Повноважний посол Чорногорії Любомир Мішурович розповів про стан туризму в Чорногорії та про взаємовідносини між нашими країнами. Наголосив на необхідності розвитку відносин у туристичній галузі та збільшенні туристів між Україною і Чорногорією. Любомир Мішурович  зазначив, що кількість туристів, які відвідують наші держави може бути набагато більше ніж 60 тис.

Перший заступник Голови Комітету Микола Величкович, в свою чергу,  наголосив на пріоритетності розвитку туризму в Україні. Розповів про курорти та надзвичайні місця в Україні, відмітив що відкриваються нові готелі і санаторно-курортні комплекси, розвивається внутрішній туризм. Все більше українців вибирають відпочинок в Україні. Підкреслив, що надзвичайно важливо для наших народів, що між нашими країнами відсутні візи.

Під кінець зустрічі учасники обговорили питання двостороннього співробітництва у напрямку подальшої Європейської інтеграції, зокрема проведення реформ у рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС, лібералізації візового режиму, розвитку торгово-економічних відносин між Україною та Чорногорією і домовилися про подальші зустрічі та майбутні плани розвитку співробітництва в галузі туризму.