Верховна Рада України ухвалила Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів.

06 червня 2017, 17:23

 

Ухвалення Закону спрямоване на вдосконалення оздоровлення та відпочинку дітей.

До категорій дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, тобто мають право на оздоровлення за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів, додані категорії дітей, які проживають на лінії зіткнення. Передбачена можливість оздоровлення всіх дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів, у тому числі зі здійсненням часткової оплати вартості путівок до закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

Закон запроваджує Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей як електронну базу даних про майнові об’єкти оздоровлення та відпочинку дітей – комплекс будівель, споруд, у тому числі інженерних, інших приміщень, земельних ділянок, на яких вони розміщені, що в сукупності забезпечує діяльність дитячого закладу оздоровлення та відпочинку на належному рівні. Це з одного боку забезпечить цільове використання  майнових об’єктів державної та комунальної форми власності, а з іншого боку надасть батькам право на отримання повної інформації про майнові об’єкти, якими користується заклад оздоровлення та відпочинку, а не лише про його  юридичну назву.

Відповідний законопроект було зареєстровано під реєстраційним номером 2917.