8 червня 2017 року в кулуарах Верховної Ради України голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Іван Спориш провів брифінг разом з активістами Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

09 червня 2017, 10:23

 

Народний депутат України наголосив на тому, що на минулому тижні наша держава відзначала Міжнародний день захисту дітей. Велику роль у самореалізації дітей, дотриманні їх прав відіграють дитячі громадські організації. У минулому році Верховна Рада України нагородила Премією Верховної Ради України за внесок у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки». У цій організації діти навчаються забезпеченню власної безпеки, у тому числі проведенню рятувальних робіт у різноманітних екстремальних ситуаціях.

Іван Спориш надав слово активістам «Школи безпеки» В’ячеславу Павліку, Івану Детюку, Богдану Коворотному та голові Вінницького обласного відділення «Школи безпеки» Олександру Макарову.

У своїх виступах школярі розповіли про те, чому навчилися у «Школі безпеки». Вони вже вміють рятувати людей в умовах пожежі, на воді, в горах. Кожний з них знайшов в організації нових друзів, зміцнив свій характер. Регулярно проходять всеукраїнські змагання юних рятувальників організація перемагає на міжнародних змаганнях. Водночас, всі успіхи «Школи безпеки» тримаються на ентузіазмі керівників організації та її осередків, тому необхідна більша підтримка держави, насамперед, Міністерства освіти і науки України.

Підводячи підсумки брифінгу, народний депутат України Іван Спориш подякував хлопцям та дівчатам, які навчаються рятувальній справі, допомагають суспільству. Він наголосив, що такі діти – майбутнє нашої держави. І саме ці діти замінять сьогоднішніх парламентарів у Верховній Раді України.