ГОЛОВА КОМІТЕТУ АРТУР ПАЛАТНИЙ НА ПОГОДЖУВАЛЬНІЙ РАДІ ВИСТУПИВ СТОСОВНО СИТУАЦІЇ, ЩО СКЛАЛАСЬ ІЗ ОЗДОРОВЛЕННЯМ ТА ВІДПОЧИНКОМ ДІТЕЙ.

05 вересня 2017, 16:10

 

Розпочинаючи свій виступ, Голова Комітету привернув увагу учасників Погоджувальної ради до ситуації, що склалася із оздоровленням дітей.

В цьому році маємо непоодинокі випадки масового отруєння дітей у оздоровчих закладах. І справжньою трагедією стала смерть 10-річної дівчинки Поліни Махно в оздоровчому закладі у Бердянську.

Протягом 7 днів дитина-сирота не отримувала необхідної медичної допомоги, і навіть в день смерті, перед обідом, була повернута медичними працівниками до свого загону. «Не розумію, невже складно було зробити дитині рентген, як взагалі можна було довести дитину до такого стану, не викликати вчасно «швидку допомогу», - наголосив А. Палатний

Голова Комітету зазначив, що буде наполягати на покаранні винних у смерті дитини.

Також Артур Палатний зазначив, що Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму ще на початку серпня звертався до Кабінету Міністрів України щодо скасування мораторію на перевірки оздоровниць та проведення позапланових перевірок у всіх дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, в яких виявлені порушення прав дітей на охорону життя, здоров’я, якісне оздоровлення та відпочинок. «Проте, ми досі не отримали відповідь на це звернення», - сказав Артур Палатний.

На засіданні Погоджувальної ради Артур Палатний звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка стосовно невідкладного внесення змін до Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», що встановлює мораторій на планові перевірки у сфері господарської діяльності, щодо нерозповсюдження мораторію на сферу оздоровлення та відпочинку дітей.