Президент України підписав Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій безпеки дітей.

29 листопада 2017, 16:26

 

Законопроект спрямований на посилення безпеки дітей, що особливо актуально в умовах російської агресії.  Законопроект вносить зміни до Законів України "Про основи національної безпеки України" та "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" щодо захисту прав дітей. Насамперед, законопроект додає до визначення національної безпеки такий термін як «своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізація реальних та потенційних загроз національним інтересам у сфері охорони дитинства».

 Це буде мати  безпосередній вплив на діяльність Збройних Сил України та допоможе захисту прав дитини, зокрема у зоні проведення антитерористичної операції.

Також законопроект додає до засад внутрішньої політики у соціальній сфері додані норми щодо забезпечення доступним житлом багатодітних сімей та підтримки сімей, які усиновили дітей, взяли дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, на виховання в свої сім’ї.

 

Прикінцевими положеннями законопроекту Кабінету Міністрів України доручено:

 

під час опрацювання проекту закону про Державний бюджет України на 2018 рік передбачити суттєве підвищення розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років та для дітей віком від 6 до 18 років;

до 1 січня 2018 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо покращення соціального захисту сімей з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям.

Відповідний законопроект був зареєстрований під реєстраційним номером 3579.