Голова Комітету Артур Палатний взяв участь в урочистій церемонії проводів Національної олімпійської збірної команди України на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри 2018 року.

24 січня 2018, 12:21

 

В Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів олімпійської збірної України на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри, що з 9 по 25 лютого цього року відбудуться в місті Пхьончхан (Республіка Корея).

 

Привітання олімпійській збірній висловили Голова Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, народний депутат Артур Палатний, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Глави Адміністрацїі Президента України Ростислав Павленко, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, відомі спортсмени та інші представники спортивної громадськості.

Голова Комітету Артур Палатний зачитав текст вітання від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Артур Палатний зазначив: «Спортивні досягнення наших спортсменів давно стали справжньою візитною карткою України, а здобутки національних збірних команд на Олімпійських іграх є прекрасною сторінкою спортивної історії нашої держави. Вірю, що саме ви продовжите славні традиції українського спорту, гідно представите нашу країну на найвищому світовому спортивному форумі, що об’єднує людство заради миру, злагоди та добра».

А Палатний висловив впевненість, що патріотизм та відданість справі наших олімпійців підтвердять незламність українського духу, а цей олімпійський форум сприятиме зміцненню дружніх зв’язків між країнами і народами у цей непростий час, адже спорт має унікальну консолідуючу силу і потужний вплив на об’єднання нації та мир на планеті.

Голова Комітету подякував тренерам, менеджерам та іншим фахівцям – усім, хто причетний до підготовки та участі наших спортсменів у зимовій Олімпіаді.

Побажав всім невичерпної енергії, міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних вершин в ім’я слави України.

Від імені олімпійської збірної України слова подяки за підтримку висловила медалістка чемпіонатів Європи та світу з біатлону Анастасія Меркушина.

 

В цей вечір своїми прекрасними музичними номерами гостей свята привітали артисти Національної філармонії України.

Орієнтовно 33-35 спортсменів представлятимуть Україну на Іграх в Пхьончхані у 9-10 видах спорту з 15 можливих (у біатлоні, лижних гонках, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліну, скелетоні).

Фото: Національного олімпійського комітету України