Заява Комітету з приводу причетності до терористичної діяльності на Сході України дворазового чемпіона Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександра Залічева.

02 лютого 2018, 16:06

 

За інформацією керівника апарату голови Служби безпеки України Ігоря Гуськова стало відомо, що дворазовий чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці, член збірної команди Росії з тактичної стрільби Олександр Залічев у 2014 році проходив службу снайпером у військовому угрупуванні "Вагнер", що діяло в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

Як було зазначено Ігорем Гуськовим, Служба безпеки України спільно з іншими правоохоронними органами в межах повноважень здійснює документування злочинної діяльності, в тому числі російських найманців на Донбасі.

В рамках цієї роботи відкриваються все нові й нові факти зухвалого ставлення до України з боку спецслужб Росії і окремих її громадян.

Так, встановлено, що один із найманців "Вагнера" був Олександр Борисович Залічев, який проходив службу на посаді снайпера.

Члени Комітету висловлюють глибоке занепокоєння у зв’язку з ситуацією щодо участі спортсмена-члена збірної команди Росії у бойових діях на Сході України та звертається до всіх без виключення правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів стосовно затримання Олександра Залічева та притягнення його до відповідальності згідно чинного законодавства України.


Відео: Телеканал «Прямий»