26 березня 2018 року у Комітеті відбулася зустріч зі студентами Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій.

26 березня 2018, 16:28

 

У рамках заходу зі студентами  керівник секретаріату Комітету Віра Скалозуб розповіла про законотворчу роботу народних депутатів України у Верховній Раді України,  ознайомила з основними напрямками роботи Комітету та предметами його відання.

Студентів було ознайомлено з законотворчою діяльністю у  сфері державної молодіжної політики, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, державної політики у сфері фізичної культури та спорту, туризму, курортів та рекреаційної діяльності, державної політики сприяння становленню інституту сім'ї, допомоги сім'ям з дітьми, оздоровлення та відпочинку дітей.

Заступник керівника секретаріату Юрій Молоканов приділив особливу увагу питанням посилення державної підтримки сім’ям з дітьми; захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; порядку виїзду дитини за межі України, про запобігання та протидію домашньому насильству та іншим важливим питанням.

Також відбулась жвава дискусія зі студентами щодо проекту Закону «Про молодь». Головний консультант секретаріату Олена Чорна в свою чергу запропонувала майбутнім держаним службовцям долучитися до законотворчого процесу у сфері державної молодіжної політики, адже, молодь має брати активну участь у розробці та ухваленні важливих рішень.

Учасникам заходу було вручено матеріали парламентських слухань на тему: «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист» та «Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації».

Працівники секретаріату Комітету побажали випускникам ВУЗів – майбутнім державним службовцям, успіхів у навчанні, оптимізму та подякували їм за активну  громадську позицію.