Комітет ухвалив рішення звернутись до Кабінету Міністрів України щодо проведення службового розслідування можливих фактів порушення законодавства, зазначених у депутатському запиті, стосовно виступу національної збірної України з легкої атлетики на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі без національної символіки.

19 квітня 2018, 15:14

 

18 квітня 2018 року Комітет розглянув депутатський запит про ситуацію, що раніше набула суспільного резонансу та розголосу у засобах масової інформації стосовно виступу національної збірної України з легкої атлетики на Чемпіонаті світу у Бірмінгемі без національної символіки.

За словами Першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента федерації легкої атлетики Ігоря Гоцула у серпні минулого року компанія Nike, яка одягала легкоатлетів, припинила дію контракту, і федерація легкої атлетики України розпочала переговори з кількома виробниками. Компанія Asics погодилася в процесі підготовки до можливого контракту дати нашим спортсменам випробувати форму. «Умовою було те, що ми поки що не використовуємо позначення на цій формі, бо ж не маємо офіційного контракту з цією компанією», - підкреслив І. Гоцул.

«Ще однією причиною не підписання офіційного контракту з компанією, яка б надавала форму – допінгові проблеми, але незважаючи на все це, ми ведемо напружені перемовини», - сказав І.Гоцул.

Під час обговорення члени Комітету та народні депутати – підписанти депутатського запиту, наголосили на тому, що виступ українських спортсменів в такій формі на офіційних світових змаганнях рівня Чемпіонату світу є неприпустимим та висловили свої переконання, що керівництво федерації має понести персональну відповідальність за «анонімне» представлення України на високих спортивних змаганнях.

Голова Комітету Артур Палатний зазначив: «Не хочу втручатися у діяльність федерації і не маю на це права, але особисто вважаю, що обов’язково повинна відбутися добровільна кадрова заміна керівництва».

 

Комітет ухвалив рішення: звернутись до Кабінету Міністрів України щодо проведення службового розслідування можливих фактів порушення законодавства, зазначених у депутатському запиті. У разі підтвердження таких фактів вжити заходів стосовно прийняття відповідних кадрових рішень до осіб, причетних до порушень законодавства відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».