15 липня 2018 року у залі засідань Верховної Ради України відбулось закриття ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької – військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») – «Джура 2018 : Наддніпрянська січ».

16 липня 2018, 16:47

В урочистостях взяв участь Перший заступник Голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Величкович Микола Романович, який зачитав привітання учасникам від Голови

Верховної Ради та нагородив Грамотами Верховної Ради України організаторів та переможців.


Також у заході взяли участь Міністр освіти і науки України – Гриневич Лілія Михайлівна, народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «За національно-патріотичне виховання» - Артюшенко Ігор Андрійович.


В урочистостях взяли участь найкращі команди (за козацьким звичаєм вони носять назву – «Рої») від всіх областей України та три «Рої» від міста Києва.


Під час заходу були нагороджені найкращі учасники гри у змаганнях: «Впоряд», «Стрільба», «Смуга перешкод», «Рятівник»,  та інші.

Військово – патріотична гра «Сокіл»(«Джура») проводиться в Україні щорічно, починаючи з 2008 року, всього за десять років у грі взяли участь більше 300 тисяч юнаків та дівчат, у сезоні 2018 року – більше 70 тисяч.

Гра проходить у вигляді таборувань під час яких учасники повинні проходити різноманітні випробування, демонструючи свої фізичні, інтелектуальні та моральні якості.

«Сокіл»(«Джура») покликана виховувати свідомих, патріотичних громадян, які з відповідальністю відносяться до майбутнього своєї держави.