Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому Проект Постанови про невідкладні заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, (реєстр. № 8546).

13 липня 2018, 09:27

Проектом Постанови пропонується доручити Кабінету Міністрів України:

невідкладно вжити заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку у 2018 році за бажанням батьків бо інших законних представників всіх дітей, віднесених до таких категорій:

дітей, яким надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

дітей, що проживають/перебувають в населених пунктах, на території яких здійснювалася антитерористична операція/операція об’єднаних сил;

дітей, в яких померли чи загинули батьки (або один із них), із числа цивільних осіб, або з числа осіб, які брали участь в антитерористичній операції/операції об’єднаних сил;

дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Під час обговорення законопроекту Голова Комітету Артур Палатний зазначив, що держава має забезпечити оздоровлення всіх дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, незалежно від того, чи отримали ці діти на сьогоднішній день відповідний статус. А тому Постанова має бути ухвалена, а Кабінет Міністрів України – забезпечити здійснення необхідних заходів.