20 жовтня 2018 року Перший заступник Голови Комітету Микола Величкович взяв участь в урочистій церемонії відкриття кубку міста Львова-2018 з рукопашу гопак.

21 жовтня 2018, 19:40

 

Рукопаш гопак – українське бойове мистецтво, що являє собою систему фізично-духовного виховання. Його складовими є ударна техніка (рук та ніг) і боротьба (кидки, больові та задушливі захвати).


У відкритому кубку міста Львова-2018 з рукопашу гопак взяли участь близько 200 учасників з 8 областей України.

Микола Романович привітав учасників змагань та подякував організаторам заходу, побажав нових перемог і натхнення у розвитку та популяризації рукопашу гопак.

 

Нагадаємо, що у травні 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 5324 "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт", розроблений Міністерством молоді та спорту України, щодо визнання національних видів спорту. У Закон було введено поняття "національний вид спорту".

Цей вид спорту заснований на національно-культурних традиціях. Слід відзначити, що основними критеріями, які характеризують "Рукопаш гопак", як український національний, є те, що саме Україна – територія походження цього виду спорту, рухова база виду спорту будується на традиціях української народної культури, зокрема на старовинних іграх з елементами протиборства, елементів народного танцю.

 

Відео із змагань, можна переглянути за посиланнями:

 

https://goo.gl/FwomWA

https://goo.gl/ZJqkKx

https://goo.gl/iQiLsG