Секретар Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї молодіжної політики, спорту та туризму – голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анна Романова з робочим візитом відвідала Індію.

16 листопада 2018, 12:55

 

Візит організовано Українською асоціацією медичного туризму задля популяризації лікувальних та освітніх можливостей України, ознайомлення із здобутками індійської медицини та збільшення взаємних туристичних потоків «Індія-Україна».

Українська делегація була представлена на потужному рівні: представниця Верховної Ради України, керівники найкращих медичних центрів та провідні лікарі, які об’єдналися заради благородної мети впровадити новітні методики у вітчизняних клініках.

Голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анна Романова зазначила, що індійські туристи та студенти мають заповнити один із перспективних цільових ринків для української туристичної індустрії та вищих навчальних закладів.

«Шкода, що з країни із мільярдним населенням, Україну відвідує не більше 30 тисяч індійців за рік. Ми маємо спростити візовий режим для громадян Індії з відкритою Шенгенською або американською візою, а також популяризувати українські туристичні та навчальні можливості держави. Це дасть додаткові мільйони доларів для туристичної індустрії та наших вузів!», – відзначила народний депутат.

Індія посідає одне з провідних місць світу у сфері медицини. Тому делегація відвідала найкращі індійські клініки, що вразили можливостями в трансплантології та лікуванні онкологічних захворювань. Багаторічний досвід індійських лікарів та напрацювання в галузі медичного туризму знадобляться для впровадження в Україні.

В рамках візиту відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Індії Ігорем Поліхою. Анна Романова обговорила візові питання, що неодноразово ставилися на засіданнях Комітету, зокрема перспективи запровадження електронних віз для громадян Індії.

Також Анна Романова наголосила на важливості популяризації українських вузів серед індійських абітурієнтів та поліпшенні якості викладання англомовних курсів українськими викладачами.

На закінчення візиту українська делегація подякувала Послу за роботу щодо об`єднання представників української діаспори в Індії.