З 8 по 9 грудня в Києві, в Будинку фізичної культури та спорту Міністерства внутрішніх справ України, проходив перший чемпіонат України з національного виду спорту рукопаш гопак.

10 грудня 2018, 16:28

 

Вперше був даний старт офіційному чемпіонату України з рукопашу-гопаку, що проходив у Києві за підтримки Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Міністерства молоді та спорту України.

Два насичені дні: відбіркові та фінальні поєдинки, всього відбулося 180 поєдинків – 18 годин змагань. У змаганнях брали участь Близько 200 учасників з різних областей України. Учасники змагалися у вікових групах від 8-9, 10-11, 12-13, 14-15, 16-17 та 18+(дорослі).

Учасників змагань, тренерів та суддів вітали перший заступник Голови Комітету, президент Федерації рукопашу гопак України – Микола Величкович, Міністр молоді та спорту України – Ігор Жданов, керівник Державної служби з безпеки на транспорті – Михайло Нонін, радник Міністра внутрішніх справ України – Михайло Апостол.

Організатори змагань: Міністерство молоді та спорту України та Федерація рукопаш гопак України.

У вітальному слові перший заступник Голови Комітету Микола Величкович розповів про ті зусилля, яких довелось докласти, щоб Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо визнання національних видів спорту» був прийнятий Верховною Радою України. М. Величкович привітав учасників змагань та подякував всім тим хто був задіяний у розробці та прийнятті Закону та організації першого чемпіонату України з рукопашу гопак, побажав всім нових перемог і натхнення у розвитку та популяризації рукопашу гопак.

 

Переможці Чемпіонату України з рукопашу гопак.


Відео Чемпіонату:

1.    https://goo.gl/nYgHyP (день перший)

2.    https://goo.gl/bRz7RA (день другий)