Сьогодні Голова Комітету Артур Палатний нагородив грамотами переможців та призерів чемпіонатів світу та Європи зі змішаних єдиноборств ММА, що відбулися у Королівстві Бахрейн, Іспанії та Румунії.

14 грудня 2018, 17:07

 

З 11 по 17 листопада у Королівстві Бахрейн проходив об'єднаний Чемпіонат Світу зі змішаних єдиноборств ММА, у якому взяли участь кращі представники двох найбільших світових організацій, що займаються розвитком цього виду спорту - IMMAF та WMMAA.

У змаганнях взяли участь збірні команди з 54 країн світу. Збірна команда України за результатами чемпіонату увійшла до трійки найсильніших команд світу, завоювавши шість нагород:

Дарья Самчик (Житомирська обл.) стала чемпіонкою світу у ваговій категорії 52 кг;

Оксана Пашкова (Харківська обл.) віборола срібну медаль чемпіонату у вазі 47,6 кг;

Роман Сиркін (Запорізька обл.) - срібло у вазі 52,2 кг;

Катерина Добрознай (м. Київ) - бронзова нагорода (до 65,8 кг);

Владислав Дубков (Харківська обл.) - бронза (до 61,2 кг);

Баграт Адамія (Харківська обл.) - бронзова медаль (до 120,2 кг).

 

 

На чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА, що відбувся з 17 по 23 червня 2018 року в столиці Румунії – Бухаресті харків'янин Павло Сенченко став першим за всю історію українського ММА Чемпіоном Європи за версією IMMAF.

 

У першому поєдинку Павло здобув перемогу задушливим прийомом у 3 раунді над представником Великобританії Скотом Педерсеном. Наступним суперником українського спортсмена став Хосе Тейшейра з Люксембургу - перемога Сенченка нокаутом на 38-й секунді 1-го раунду. У півфіналі харків'янину протистояв місцевий фаворит - Крістіан Йорга. У важкому протистоянні Павло здобув чергову перемогу рішенням суддів і виборов право змагатися у фіналі.

Фінальний двобій проти естонця Каупо Кокамагі тривав три раунди, за результатами яких судді одноголосним рішенням визнали переможцем українця!

 

 

На чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА, що проходив з 11 по 14 жовтня цього року в іспанському місті Гвадалахара збірна команда України зі змішаних єдиноборств ММА посіла друге командне місце.

На рахунку наших спортсменів десять нагород: одне золото, п'ять срібних медалей та чотири бронзи!

Чемпіонкою Європи стала Олександра Пиріг (Київська обл.), срібними призерами - Анастасія Світківська (Житомирська обл.), Володимир Баришев (Херсонська обл.), Іван Горлач (м. Київ), Дмитро Ружицький (Харківська обл.) та Дмитро Сєкіра (Харківська обл.), а бронзові медалі здобули Вадим Польовий (Хмельницька обл.), Віталій Якименко (Харківська обл.), Олексій Бондаренко (Волинська обл.) та Людвік Шолінян (Київська обл.).

 

 

Голова Комітету Артур Палатний подякував спортсменам, їх тренерам та представникам федерації та нагородив їх грамотами та подяками Голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за високий професіоналізм та популяризацію України на міжнародній спортивній арені.