24 квітня 2019 року на запрошення Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова з робочим візитом Комітет відвідав Державне підприємство «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа».

24 квітня 2019, 19:01

 

Оглядали Олімпійський навчально-спортивний центр: Голова Комітету Артур Палатний, перший заступник Голови Комітету Микола Величкович, секретар Комітету Анна Романова, члени Комітету – Олег Велікін та Іван Спориш, працівники секретаріату Комітету та журналісти.

Директор підприємства Андрій Крилюк поінформував народних депутатів, що з жовтня 2017 року керівництвом підприємства вживаються активні заходи щодо значного поліпшення матеріально-технічної бази підприємства. Проведено ряд капітальних ремонтів приміщень та систем, закуплено значний перелік сучасного спортивного обладнання та інвентарю, а також розроблена проектно-кошторисна документація для будівництва нових споруд. За кошти державного бюджету зібрана вихідна інформація та розроблено три робочі проекти:

«Будівництво спеціалізованого плавального комплексу олімпійського класу (до складу якого входить зал спортивної гімнастики та ігровий зал)»;

«Будівництво сучасного спального корпусу (що відповідатиме потребам спортсменів з обмеженими фізичними можливостями)»;

«Реконструкція комплексного ігрового залу».

Всі зазначені проекти отримали позитивні висновки спеціалізованої будівельної експертизи.

 

Народні депутати оглянули оновлені номери в готелі для спортсменів, нові медичні та реабілітаційні кабінети з обладнанням європейського зразка, новий тренажерний зал та відкритий нещодавно сучасний зал важкої атлетики, поспілкувалися з спортсменами з видів спорту.

Голова Комітету подякував Міністру та директору Державного підприємства за професійний менеджмент на підприємстві, що спрямований на підтримку українських спортсменів задля досягнення ними найвищих результатів на міжнародних спортивних аренах.

«Поки багато політиків та посадовців займаються популізмом, ми працюємо та показуємо результат», - зазначив А. Палатний.

Артур Палатний разом з колегами підкреслив, що чітка співпраця Міністерства молоді та спорту України, Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму та керівництва підприємства приносить позитивні та наявні результати.

Голова Комітету та члени Комітету пообіцяли сприяти Міністерству та державному підприємству у виділенні коштів з Державного бюджету на подальшу розбудову олімпійського центру.

 

Довідково:

Підприємство створене в 1976 р. В господарському віданні підприємства перебуває  комплекс будівель і споруд державної форми власності загальною площею  22012,3 м. кв.

Основні споруди комплексу були збудовані у 1978 р. для забезпечення проведення XXIIОлімпійських ігор.

Основною спорудою підприємства являється НСК (навчально-спортивний комплекс) в якому розміщений зал спортивної гімнастики, ігровий зал, зал боксу, зал дзю-до, тренажерний зал, зали важкої атлетики, зал загальної фізичної підготовки, зал спеціальної фізичної підготовки, зал кардіотренажерів, медичний центр, сауни, та ряд спеціалізованих допоміжних приміщень. Також в складі НСК перебуває ряд відкритих площинних спортивних споруд.

Комплекс для проживання підприємства складається з трьох спальних корпусів які можуть одночасно розмістити 320-360 осіб (в залежності від умов проживання).

В складі комплексу працює їдальня з повним циклом приготування їжі.

Підприємство забезпечене допоміжними господарськими спорудами – гараж, котельня, ГРП (газо-розподільча підстанція), КПП, 2 артезіанські свердловини, водонапірна вежа, ряд складських та допоміжних приміщень.

В постійному користуванні підприємства перебувають 2 земельні ділянки загальною площею 10,824 га, з цільовим призначенням 07.02 (для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту).

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2006 року № 30 Центру надано статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки з наступних видів спору: бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, дзюдо, тхеквондо (ВТФ), гімнастика спортивна, важка атлетика, сучасне п’ятиборство, фехтування, легка атлетика, стрільба з лука, гандбол 
боротьба вільна, боротьба греко-римська, дзюдо, пауерліфтинг, легка атлетика, футбол, спорт інвалідів.

Підприємство є головною базою олімпійської підготовки України, та єдиним підприємством яке в повній мірі відповідає вимогам Постанови КМУ щодо порядку надання закладу фізичної культури і спорту статусу бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

Підприємство є прибутковим.

На підприємстві працюють 152 особи.

 

Більше фото тут: http://komsport.rada.gov.ua/gallery/74221.html

Відео: https://www.facebook.com/zhdanovihor/videos/2118612321590291/