Комітет пропонує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини, (реєстр. №10134).

16 травня 2019, 09:46

 

Законопроектом пропонується вирішити питання щодо одночасного забезпечення надання послуг з державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров’я,

реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків тощо.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету наголосили на підтримці цієї законодавчої ініціативи Уряду, що суттєво спростить життя мільйонів сімей з дітьми.

Водночас, члени Комітету вважають, що при підготовці законопроекту до другого читання з тексту законопроекту мають бути вилучені всі норми, що не мають відношення до надання послуг дітям, у тому числі норма щодо зняття з реєстрації місця проживання особи на підставі повідомлення територіального органу Державної міграційної служби, про припинення особою громадянства України або скасування рішення про набуття нею громадянства України.

Також на засіданні Комітету були підтримані пропозиції щодо визначення порядку реєстрації проживання дітей віком від 14 до 18 років, уточнення порядку підтвердження повноважень законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, визначення порядку реєстрації народження дитини, якщо така дія не може бути проведена батьками або іншими законними представниками дитини. Ці пропозиції будуть враховані при підготовці  законопроекту до другого читання.