Заступник Голови Комітету Денис Силантьєв взяв участь в урочистих заходах, присвячених святкуванню Олімпійського дня.

20 травня 2019, 10:05

 


18 травня 2019 року на столичній Оболонській набережній традиційно відбулося святкування Олімпійського дня та відзначення дати заснування Міжнародного Олімпійського комітету.

 

В заході взяли участь призер Олімпійських ігор з плавання, заступник Голови Комітету- голова підкомітету з питань фізичної культури і спорту Денис Силантьєв, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Олімпійський чемпіон, директор департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Вадим Гутцайт та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

На Олімпійський день традиційно завітали уславлені українські олімпійці, зокрема: Наталія Добринська, Олександр Абраменко, Ольга Саладуха, Валерій Андрійцев, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Георгій Зантарая, Кеджау Ньябалі, Владислав Гераскевич та інші відомі атлети.

Учасники Олімпійського Дня мали змогу долучитися до активностей на різноманітних локаціях: спробувати власні сили у електронному баскетболі та шахах, настільних тенісі та хокеї, бадмінтоні, на власні очі побачити незвичайні човни-дракони під час показових виступів з драгонботу, відкрити для себе нову дисципліну – кануполо та багато іншого, що дозволило присутнім зануритися у яскравий та захоплюючий світ спорту, отримати цікаві призи та сувеніри.

До ювілейної дати – 125-річчя Міжнародного олімпійського комітету – програма Олімпійського дня мала насичену бігову програму, розраховану на дітей, любителів та професіоналів. Кожен охочий відчув себе справжнім олімпійцем, пробігши разом з уславленими спортсменам.

Також, заступник Голови Комітету Денис Силантьєв разом з Сергієм Бубкою та іншими учасниками заходу пробігли дистанцію "Олімпійська миля" – (1 600 м).

Бігову програму завершила дистанція – 3 км, де переможці були урочисто відзначені медалями та цінними призами. Крім того, комплекти олімпійських подарунків від організаторів і спонсорів чекали на бігунів кожної з дистанцій, які успішно дісталися фінішу, незалежно від результату.