22-24 травня 2019 року на Київщині, на території «Пластового вишкільного центру» Бучанської міської ради, відбувався ІІІ Міжнародний форум молодіжних центрів «Від ініціативи – до дії», організований Міністерством молоді та спорту України в партнерстві з Київською облдержадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

25 травня 2019, 11:41

 

Форум зібрав понад 110 представників органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, молодіжних центрів зі всієї України та міжнародних експертів. У Форумі також взяли участь представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді тощо. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.  

Так, учасники Форуму обмінювалися досвідом та кращими міжнародними й національними практиками щодо діяльності молодіжних центрів, посилення співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні, а також питання моніторингу та оцінки якості роботи молодіжних центрів.

Також під час заходу Міністерством молоді та спорту України, Асоціацією молодіжних центрів України було підписано Європейську молодіжну інформаційну хартію, метою якої є забезпечення надання інформаційних послуг молоді згідно з принципами незалежності, доступності, відповідності потребам молоді, забезпечення її участі, етичності, професійності та ініціативності.

Важливими складовими цьогорічного форуму було обговорення питань щодо адвокації роботи молодіжних центрів та їх взаємодії з органами влади, а також розвитку соціального підприємництва й соціального замовлення в молодіжній політиці.