26 листопада 2019 року народні депутати України – члени Комітету взяли участь в урочистій церемонії проводів Національної Дефлімпійської збірної на зимові Дефлімпійські ігри 2019 року.

27 листопада 2019, 15:30

 

В урочистій церемонії проводів Національної Дефлімпійської збірної на зимові Дефлімпійські ігри 2019 року взяли участь: заступник Голови Комітету Анатолій Костюх, Секретар Комітету Григорій Суркіс, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності - Ольга Саладуха, Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю - президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак, президент спортивної федерації глухих Леонід Касіцький, президент спортивного комітету України Ілля Шевляк та інші представники спортивної громадськості.

Від імені Комітету з питань молоді і спорту секретар Комітету Григорій Суркіс привітав дефлімпійську збірну та зазначив, що сама лише участь у Дефлімпіаді – мрія дуже багатьох, але удостоєні такого привілею лише обрані. «Вам поталанило увійти до цього кола, відтепер на ваші мужні плечі покладено колосальну відповідальність за примноження спортивних досягнень нашої країни», - підкреслив секретар Комітету.

Григорій Суркіс висловив впевненість, що майбутні перемоги дефлімпійців на іграх в Італії стануть ще одним яскравим прикладом і запальним стимулом для багатьох співвітчизників, які, попри певні вади зі здоров’ям, так само прагнуть відчувати себе повноцінними членами суспільства і Україна пишатиметься своїми спортивними зірками-дефлімпійцями. «І в черговий раз ми знову будемо палко уболівати за вас, традиційно стискаючи кулаки. Нехай Господь почує наші молитви і вселить у вас непереможний дух та синергію національної гордості за свою державу», - наголосив Григорій Михайлович.

Народний депутат України – Секретар Комітету Г. Суркіс побажав всім спортсменам міцного здоров’я, особистого щастя, невичерпного оптимізму, творчої наснаги, великих успіхів у спорті та житті.

 

Довідково:

 

ХІХ зимові Дефлімпійські ігри 2019 року відбудуться з 12 по 21 грудня 2019 року у м. Вальтелліна-Вальчіавенна (Італія).

До складу офіційної делегації на участь у ХІХ зимових Дефлімпійських іграх включено:

34 українських спортсмени з порушенням слуху національної дефлімпійської збірної команди України візьмуть участь у чотирьох видах спорту (лижні перегони, кьорлінг, гірськолижний спорт (до програми гірськолижного спорту введено дисципліну сноуборд) шахи із шести представлених на Іграх;

14 осіб, з яких тренери, лікарі, масажисти, супроводжуючі;

7 осіб – члени штабу.

 

Вболіваємо за наших дефлімпійців разом!

НАША ПІДТРИМКА – ЇХ ПЕРЕМОГА!!!