З 6 по 8 грудня 2019 року відбувся візит депутатів Великих Національних Зборів Туреччини до Верховної Ради України.

06 грудня 2019, 19:27

 

6 грудня відбулася зустріч членів Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту з делегацією Великих Національних Зборів Туреччини. У зустрічі від Верховної Ради

України взяли участь  Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін, заступники Голови Комітету Анатолій Костюх та Василь Мокан, секретар Комітету Григорій Суркіс, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту Георгій Мазурашу,   народні депутати України Грищук Роман, Умєров Рустем, Пасічний Олександр, Кісе Антон та керівник Апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний.

Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін у своєму вступному слові привітав членів делегації Великих Національних Зборів Туреччини, які перебували в Україні з триденним візитом і пообіцяв, що зробить все від нас залежне, щоб всі дні перебування пройшли в теплій і гостинній атмосфері.

А. Кожем’якін зауважив, що Україна зацікавлена в розвитку українсько-турецького партнерства, спрямованого на досягнення вагомих конкретних результатів в інтересах наших держав. Підкреслив, що важливу роль у формуванні клімату політичних відносин між Україною та Туреччиною відіграє співробітництво між парламентами обох країн. У цьому контексті необхідно зазначити, що розвиток міжпарламентського діалогу має відбуватися не тільки під час офіційних заходів: форумів, конференцій, комісій тощо, а й в ході неформальних двосторонніх зустрічей, таких як проведення спортивних змагань та турнірів.

Андрій Кожем’якін поінформував про роботу Верховної Ради України і представив крім присутніх на засіданні народних депутатів, та легендарних гравців українського футболу: Андрія Бібу, Володимира Мунтяна, Володимира Безсонова, Івана Яремчука та Олександра Заварова.

Він також підкреслив, що Олександр Заваров є граючим тренером збірної з футболу українського Парламенту.

А.Кожем’якін нагадав, що перша зустріч між нашими командами відбулася у 2013 році і відтоді ці зустрічі відбуваються регулярно.

Голова Парламентського спортивного клубу Великих Національних зборів Туреччини Адем Татлі, який очолює Турецьку делегацію подякував за запрошення і теплий прийом і представив учасників Турецької делегації – депутатів, які візьмуть участь у футбольному матчі.

Він висловив переконання: «Не залежно від результату гри, переможе дружба».

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний, який також візьме участь у товариському футбольному матчі між збірними командами депутатів Верховної Ради України та депутатів Великих Національних Зборів Туреччини,  подякував турецькій стороні за візит, побажав гарного перебування в Україні і гарного настрою під час гри.

«Окрім робочих наших зустрічей і візитів, спортивні візити і обмін на таких напрямках, є найважливішими для людського спілкування і розуміння», - зазначив В’ячеслав Штучний і наголосив: «Переможе дружба».

Під час зустрічі також виступили співголови депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою Рустем Умєров і Роман Грищук.

Вони поінформували, що група дружби була створена тиждень тому і це перша зустріч з парламентаріями Туреччини.

Народні депутати України подякували за участь у матчі і підкреслили, що це так само важливо, як і політичні контакти між парламентами двох країн.

Капітан збірної з футболу українського парламенту народний депутат Олександр Пасічний побажав депутатам обох країн: «Сказати все завтра на футбольному полі».

Депутати Великих Національних Зборів Туреччини подякували за організацію матчу і зізналися у великій любові до України.

«Україна і Туреччина у багатьох питаннях діють спільно і це схвалює громадськість Туреччини, а завтрашній матч посилить цю думку», - підкреслили члени делегації.

Турецька сторона висловила сподівання, що футбольна збірна українського Парламенту також відвідає Туреччину.