Сьогодні на 34 - й Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету України Голову Комітету Андрія Кожем’якіна обрано членом виконавчого комітету НОК України. Вітаємо!!!

12 грудня 2019, 15:06

 

12 грудня 2019 року відбулася XXXIV Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України, під час якої Голову Комітету Андрія Кожем'якіна обрано членом виконавчого комітету  Національного олімпійського комітету України.

Під час свого виступу Голова Комітету від імені Комітету з питань молоді і спорту привітав учасників Генеральної асамблеї. Андрій Кожем’якін зазначив, що на сьогоднішній день спорт відіграє все важливішу роль в соціальному житті кожної країни. «Ми всі радіємо, коли українські спортсмени перемагають на міжнародних спортивних змаганнях, коли лунає Державний Гімн та майоріє жовто-блакитний Прапор. Однак, для успішного виступу збірних команд України на міжнародних форумах, звичайно потрібна всебічна підтримка як держави, так і громадських організацій, що опікуються спортом вищих досягнень та популяризують здоровий спосіб життя», - підкреслив А. Кожем’якін.

Також Голова Комітету наголосив на тому, що саме завдяки активній роботі всього колективу Національного олімпійського комітету українські спортсмени й надалі поповнюють скарбницю медалей та висловив впевненість, що наші олімпійці вдало виступлять і на літніх Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, що сприятиме посиленню міжнародного авторитету нашої держави та підтвердить незламність українського духу.

Як Голова Комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін запевнив учасників 34 - ї Генеральної Асамблеї Національного олімпійського комітету України, що Комітет завжди підтримував та буде підтримувати олімпійський, паралімпійський та неолімпійський спорт, зокрема пропозиції Міністерства культури, молоді та спорту України до законодавчого забезпечення сфери фізичної культури і спорту, що спрямовані на підтримку професійного та масового спорту, боротьби з допінгом у спорті, а також реформ у спорті, які підуть на користь українських атлетів.

Завершуючи свій виступ, Андрій Кожем’якін побажав олімпійській родині не зупинятися на досягнутому, натхнення та успіхів заради створення сприятливих умов для розвитку олімпійських видів спорту.