Сьогодні Голова Комітету Андрій Кожем’якін зустрівся з дитячою регбійною командою «Київські Соколи» та вручив спортсменам залікові кваліфікаційні книжки та юнацькі розряди.

19 грудня 2019, 21:06

Сьогодні вперше представники регбійного спорту відвідали Верховну Раду України і вперше регбійний м’яч опинився у Верховній Раді України.

Голова Комітету А. Кожем’якін привітав дитячу команду з вражаючими перемогами та вручив їм залікові кваліфікаційні книжки, юнацькі розряди та сувеніри. Також, подарував регбійний м’яч з підписами народних депутатів України.

Андрій Кожем’якін побажав юним спортсменам не зупинятися на досягнутому та нових перемог в ім’я України.

ДИТЯЧИЙ СПОРТ – ЦЕ ФУНДАМЕНТ МАЙБУТНІХ ПЕРЕМОГ УКРАЇНИ НА СВІТОВІЙ АРЕНІ!

 

Довідково:

Перший приватний дитячий регбійний клуб в Україні, що не одержує жодної копійки з бюджету, а фінансується виключно за рахунок батьків та засновників.

У вересні 2018 року два військові пенсіонери створили дитячу регбійну команду. В них не було ні поля, ні тренера, ні інвентарю, а лише кілька дітей та величезне бажання діяти.

Спочатку команду тренували два грузинські тренери, які заклали дітям основи регбі. З кожним днем команда загартовувалася та підвищувала свою майстерність. На перших же змаганнях - Чемпіонаті Києва, РК «Київські Соколи» несподівано для всіх зайняв друге місце.

Потім була наполеглива робота вже під керівництвом самих засновників, яка принесла вражаючі результати! Протягом 2019 року РК «Київські Соколи» став Чемпіоном Києва з регбі та регбі-7, виграв відбір Чемпіонату України в групі Центр, став переможцем Всесвітніх Дитячих ігор в Австрії, володарем Кубку Вікінгів в Швеції, посів почесне друге місце в представницькому міжнародному турнірі Міні Кубок 6 Націй, що проходив в Італії, а також став переможцем низки інших міжнародних турнірів.

І це все під керівництвом не професійних дипломованих тренерів, а лише двох ентузіастів-любителів, які постійно шукають можливості вчитися та передавати одержані знання дітям.

Найближчим часом РК «Київські Соколи» планують взяти участь у дуже престижному міжнародному турнірі Кубок Персидської затоки, який відбудеться наприкінці січня в Об’єднаних Арабських Еміратах. Слід зазначити, що це буде дебютна участь дитячої команди з України у змаганнях такого рівня. Крім того, команда планує взяти участь в міжнародних турнірах в Нідерландах та Люксембурзі. А на початку вересня 2020 року РК «Київські Соколи» запрошено до Нової Зеландії на найбільший у Світі дитячий регбійний фестиваль. Це буде перша українська регбійна команда, яка відвідає Нову Зеландію.

Більше фото тут.