9 березня 2020 року Голова Комітету Андрій Кожем’якін та члени Комітету взяли участь в урочистій церемонії «Герої спортивного року-2019»

10 березня 2020, 12:54

 

Голова Комітету Андрій Кожем’якін під час виступу від імені Комітету привітав спортсменів та тренерів зі святом спорту, а також подякував президенту національного олімпійського комітету України Сергію Бубці за надану можливість бути присутніми на святі та вручити нагороду в номінації «Найкраща збірна команда року».

Андрій Кожем’якін побажав усій спортивній родині нових звершень в ім’я України. «Хай частіше звучить в різних куточках світу наш український Гімн і з гордістю майорить український Прапор» - наголосив Голова Комітету.

Найкращою збірною командою року стала чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Ігоря Рейзліна, Романа Свічкаря – срібні призери чемпіонату світу.

Голова Комітету разом з українською акторкою театру і кіно Ксенією Мішиною привітали переможців та вручили призи і подарунки.

 

Також переможцями Всеукраїнської урочистої церемонії «ГЕРОЇ СПОРТИВНОГО РОКУ-2019» стали в номінаціях:

 

Найкращий спортсмен року

 

Жан БЕЛЕНЮК – чемпіон світу та Європи, чемпіон ІІ Європейських ігор з греко-римської боротьби (87кг)

 

Найкраща спортсменка року

 

Дар’я БІЛОДІД – чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо (48кг)

 

«Народний вибір-2019»

 

Ольга ХАРЛАН – чемпіонка світу, чемпіонка Європи з фехтування, володарка Кубку світу (шабля).

 

Найкращий тренер  року

 

Тренерський дует Світлана КУЗНЄЦОВА і Геннадій БІЛОДІД – особисті тренери Дарії Білодід – чемпіонки світу, чемпіонки Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо

 

Найкраща команда з ігрових видів спорту (збірна)

 

Юнацька збірна України з футболу до 20 років – чемпіони світу з футболу U20

 

Сенсація року

 

Дмитро ПІДРУЧНИЙ – чемпіон світу з біатлону (гонка переслідування)

 

Олімпійська надія України

 

Ярослава МАГУЧІХ – срібна призерка чемпіонату світу серед дорослих з легкої атлетики (стрибки у висоту), володарка світового рекорду серед спортсменів до 20 років, (стрибки у висоту), найкраща юна спортсменка Європи (за версією Європейських Олімпійських Комітетів)

 

Зірка, що сходить

 

Олексій СЕРЕДА – чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи серед дорослих, 4 місце на чемпіонаті світу зі стрибків у воду (вишка 10м) серед дорослих, наймолодший чемпіон Європи в історії (13 років)

 

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

 

Марина ПІДДУБНА - дворазова чемпіонка світу, дворазова срібна призерка та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору (тотально незряча)

 

Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)

 

Олексій БИЧКОВ – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу

 

Спортивна слава України

 

Володимир ІВАНОВ (Олімпійський чемпіон Ігор ХІХ Олімпіади 1968 року в Мехіко з волейболу) та Наталія КЛІМОВА (Олімпійська чемпіонка Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з баскетболу).

 

Всі лауреати отримали від організаторів та спонсорів заходу престижні нагороди – ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від партнерів Церемонії.

 

Більше фото тут.

Також у публікації використані фото Національного олімпійського комітету України.

Відео: