Секретар Комітету та почесний член УЄФА Григорій Суркіс звернувся до футбольної спільноти з нагоди Всеукраїнського Дня футболу

30 квітня 2020, 10:36

 

«Дорогі друзі!

 

Уперше за 28 років, відколи у спортивному календарі з’явився Всеукраїнський День футболу, ми не маємо змоги відзначити це свято так, як належить. Але ми не повинні занепасти духом.

 

У ці дні футбол не лише в Україні, але і в усьому світі переживає скрутні часи, намагаючись протистояти підступному ворогові. І нинішня ситуація, що змусила призупинити національні та міжнародні турніри й навіть відкласти на цілий рік чемпіонат Європи, спонукає нас до усвідомлення реальної цінності і значущості шкіряного м’яча у житті мільйонів людей.

 

Шанувальники футболу з усіх куточків планети мали не одну нагоду пересвідчитися в тому, наскільки пристрасно Україна закохана в цю Гру. Недарма свого часу наші ініціативи та нововведення із повагою назвали в УЄФА «українським дивом». Згадаймо, які непереборні обставини ставали на заваді під час підготовки до ЄВРО-2012. Але ми подолали всі перешкоди і приємно здивували світ, провівши фантастичне й незабутнє футбольне дійство.

 

Ані секунди не сумніваюся, що й цього разу ми зуміємо довести свою боєздатність та спроможність адекватно діяти у нестандартній кризовій ситуації.

 

Бажаю футболістам не втрачати свої найкращі якості, щоб після повернення на поле їхня нестримна жага до гри перевтілилася в незабутні спортивні спектаклі, а також закликаю футбольних функціонерів усіх рівнів без зволікання зробити все можливе для збереження надбаного. Зважуйте кожне своє рішення з належною відповідальністю, турботою та любов’ю до гри.

 

Футбол – гра командна, успіх у ньому здобувається лише колективними зусиллями. Ми маємо з гідністю прийняти новий виклик і пам’ятати, що виграти цей поєдинок ми можемо тільки усі разом».

 

 

Секретар Комітету,

почесний член УЄФА

 

Григорій Суркіс